Svet

VIDEO: Madžarska snemalka ob službo, ker je spotaknila begunca z otrokom v rokah

STA
9. 9. 2015, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kamere so ujele snemalko madžarske televizije N1TV, kako je na madžarsko-srbski meji med stotinami pred policijo bežečih beguncev spotaknila begunca z otrokom v rokah. Ženska, ki je s svojim dejanjem sprožila val ogorčenja, je nemudoma dobila odpoved, danes poročajo tiskovne agencije.

YouTube

Na posnetku, med drugim objavljenem na spletni strani BBC, je videti, kako ženska s kamero na ramenih spotakne moškega, ki z otrokom v rokah beži pred policijo. Moški je ob tem padel. Snemalka naj bi prav tako brcnila nekega drugega begunca.

Glavni urednik televizijske postaje N1TV Szabolocs Kisberk je potrdil, da so sodelovanje z njo prekinili in pojasnil, da so jo odpustili 20 minut po tem, ko je videoposnetek zaokrožil po spletu. Obenem je obsodil njena dejanja kot nesprejemljiva in zatrdil, da je nasilje nedopustno. N1TV je sicer po pisanju nemške tiskovne agencije dpa blizu skrajno desni stranki Jobbik.

Situacija na Madžarskem je precej napeta; na Madžarsko prek južne meje dnevno pride več tisoč beguncev, večinoma iz Sirije, Afganistana in Pakistana.