Črna kronika

FOTO: Policist zapeljal skozi rdečo in trčil v twinga

G.G.
16. 2. 2015, 12.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nujna vožnja policistov predstavlja večje tveganje tako za njih kot za ostale udeležence v prometu. Tako je bilo tudi včeraj popoldne v Mariboru, ko se je pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena policijska škoda in »civilni« twingo.

Mediaspeed

Kaj se je zgodilo? Policista sta bila napotena na nujno intervencijo, so nam sporočili s PU Maribor. Zato so med vožnjo vključila sireno in modro utripajočo luč.

V križišče Ceste proletarskih brigad s Kardeljevo cesto je 32-letni policisti zapeljal kljub temu, da je na semaforju gorela rdeča luč. In prav takrat je z njegove desno v križišče zapeljal 31-letni voznik twinga. Policijska škoda je twingu zaprla pot in trčenje je bilo neizogibno.

Mediaspeed

Oba voznika sta utrpela lahke telesne poškodbe, prav tako tudi 28-letni policist, ki je bil sopotnik v policijskem vozilu.

Policisti postaje prometne policije Maribor so ugotovili, da nobeden od voznikov v organizmu ni imel alkohola, svojemu kolegu, ki je povzročil prometno nesrečo, pa so izdali plačilni nalog.