Črna kronika

Oropali so jih s šopkom rož

M.J.
13. 2. 2015, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kriminalna združba Pink Panter je spet udarila. Z zvijačo je tokrat oropala priznano zlatarno Schullin v središču Gradca.

Zajem zaslonske slike

Eden od roparjev se je oblečen v kurirja cvetličarne s šopkom rož postavil pred varnostna vhodna vrata. Prodajalke so slepo verjele, da je šopek za eno od njih, in so mu takoj odprle vrata, zatem pa sta v zlatarno vskočila še dva zamaskirana in oborožena moška. S pištolami v rokah sta se zadrla: »Lezite na tla!« Lastnik trgovine Hans Schullin, štiri prodajalke in ena stranka so ubogali, roparji pa so medtem razbili vitrine in pobrali nakit.

Takoj zatem so pobegnili, policija pa jih ni uspela izslediti. Ker so sumili, da bodo roparji poskušali zapustiti državo, je policija zaprla mejni prehod Spielfeld (Špilje). Roparji so sicer na kraju zločina pustili šopek rož in eno od pištol. Preiskava je pokazala, da so med drugim odnesli tudi poročni prstan, ki ga je dobro znani podjetnik iz Gradca prinesel na popravilo, da bi ga nato poklonil ženi.

Da je ironija še večja, se je rop zgodil istočasno s tiskovno konferenco, na kateri je policija razlagala, kako ji je uspelo zapleniti nakit, vreden okoli 600 tisoč evrov, in prijeti štiri člane zloglasne tolpe Pink Panter. Med prijetimi je sicer en srbski državljan, dva Izraelca in en Belgijec.