Črna kronika

Požar v Lendavi zaradi eksplozije plina

STA
12. 2. 2015, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Murskosoboški kriminalisti še vedno ugotavljajo natančen vzrok sredinega požara v lendavskem podjetju Avto Škafar, ki je po nestrokovni oceni povzročil za okoli 5000 evrov škode. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je eksplozijo povzročil vžig plina, v delovni nesreči pa so bili trije delavci telesno poškodovani.

Arhiv Svet24

Policisti so ob ogledu kraja dogodka in z zbiranjem obvestil ugotovili, da so trije delavci na centralni peči opravljali zamenjavo gorilnika, potem ko so že pred tem izvedli inštalacijo cevi za dovod plina od plinske glavne pipe do kotlovnice.

Po prvih ugotovitvah obstaja sum, da je iz cevi ušlo več plina, ki se je kopičil v prostoru oziroma v kotlovnici, zaradi česar je prišlo do vžiga plina in posledično do eksplozije. Policisti še vedno ugotavljajo točen vzrok vžiga plina.

V nesreči so bili trije delavci telesno poškodovani, eden od njih huje, eden lažje, medtem ko pri tretjem stopnje poškodb še niso znane.

Kot so še dodali na murskosoboški policijski upravi, kriminalisti zbirajo obvestila v smeri kazenske odgovornosti za nastanek eksplozije in bodo o svojih ugotovitvah obvestili tamkajšnje okrožno tožilstvo. O nesreči so obvestili tudi ustrezne inšpekcijske službe.