Slovenija

Programski svet RTVS v ponedeljek o imenovanju Lamprehta za direktorja radia

STA/M.J.
12. 2. 2015, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marko Filli bo na seji v ponedeljek skušal dobiti soglasje programskega sveta zavoda za imenovanje Mihe Lamprehta na mesto direktorja radia. V igri za direktorsko mesto je bil poleg Lamprehta, ki je sedaj v. d. direktorja radia, tudi producent hišnega simfoničnega orkestra Boris Rener.

STA
Sedanji direktor Radia Slovenija Miha Lampreht.

Na razpis za direktorja Radia Slovenija so prispele štiri kandidature. Poleg Lamprehta in Renerja sta ju oddala še dva kandidata, ki naj ne bi prihajala iz nacionalne RTV hiše, vendar sta iz izbora izpadla, ker nista izpolnjevala vseh pogojev za imenovanje.

Na prejšnji razpis, ki ni prinesel novega direktorja radia, so se sicer prijavili trije kandidati - odgovorna urednika drugega in tretjega radijskega programa, Mirko Štular in Matej Venier, ter odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko. Med kandidati pa ni bilo Lamprehta.

Filli je takrat programskemu svetu RTVS v imenovanje dvakrat predlagal Šavka, a je kandidat v obeh poskusih ostal brez zadostne večine svetniških glasov. Nazadnje je programski svet o Šavku glasoval na seji 24. novembra lani. Potreboval bi najmanj 15 glasov, dobil pa jih je 12.

Programski svet zavoda bo na ponedeljkovi seji tudi prisluhnil poročilu o realizaciji programsko produkcijskega načrta za leto 2014.