Črna kronika

Iz zidanice izginilo vino in krompir

mr
9. 2. 2015, 17.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10. Neznanec je na cesti Žaga–Učja na Bovškem iz ohišja semaforja odtujil akumulator znamke Bosch in cestnemu podjetju povzročil za okrog 460 evrov škode.

9. Pomurski policisti so obravnavali goljufijo pri najemu stanovanja. Sledi kazenska ovadba.

8. V okolici Postojne je neznani storilec vlomil v poljsko barako. Lastnik pogreša plinsko jeklenko, škarje in nekaj žlahtne kapljice.

7. V eni od novomeških bančnih ustanov je bil odkrit bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Policisti so denar zaplenili in ga poslali v ekspertizo.

6. V Ilirski Bistrici so tatovi s strehe mrliške vežice ukradli kakih 15 metrov bakrenih žlebov in odtočnih cevi. Škode je za okrog 4000 evrov.

5. Sedeminštiridesetletni vinjeni lovec z območja Ptuja je v sredo na dvorišču svojega doma z lovsko puško ustrelil svojega psa, ga zapakiral v vrečko in ga odvrgel v smetnjak. Ptujski policisti so ga kmalu zatem prijeli, zdaj pa ga poleg kazni zaradi mučenja živali čaka kazenski pregon še zaradi nelegalne posesti orožja in neustreznega ravnanja z njim. V nadaljnjem postopku so mu namreč zasegli dva kosa orožja, za katera ni imel ustreznih listin. Je pa možakar dobil tudi plačilni nalog, ker je med postopkom psoval mater modrim angelom.

4. Celjski policisti so na Bežigrajski cesti obravnavali vlom v štiri kombinirana vozila. Iz dveh vozil so lopovi ukradli že prilepljeni vinjeti. Škode je za par sto evrov.

3. Neznani storilec, ki se je lažno predstavil za drugo osebo, je v prodajalni za odkup zlata v Gosposki ulici v Celju dal v prodajo deset kovancev, za katere je sveto trdil, da so zlatniki iz obdobja Franca Jožefa, avstrijskega cesarja in ogrskega kralja, ki je avstro-ogrski prestol zasedal kar 68 let. Z zbiranjem obvestil pa so modri angeli ugotovili, da ne gre za zlatnike, ampak za pozlačene srebrnike. Šarlatan je podjetje oškodoval za okrog 850 evrov.

2. Štajerski policisti so prijeli moška, stara 28 in 29, ki sta na objekt Mestne občine Maribor pisala rasistične grafite. Oba je izdala barva na rokah oziroma oblačilih. Sledi kazenska ovadba, neznana storilca, ki sta prijetima nepridipravoma pomagala, pa policisti še iščejo.

1. Dolenjski policisti so v Praprečah pri Šentjerneju obravnavali vlom v zidanico. Lastnik pogreša 100 litrov vina in krompir. Škode je za okrog 150 evrov.