Črna kronika

Trupli v Ljubljanici in Paki

M.R.
8. 1. 2015, 06.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Reka Ljubljanica je včeraj na območju Vevč naplavila moško truplo, v Šoštanju pa so v potoku Paka našli truplo ženske.

Včeraj okrog 10.35 je bila ljubljanska policijska uprava obveščena, da so v reki Ljubljanici na območju Vevč opazili truplo ...

»Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da gre za moško truplo, katerega identiteta še ni znana. Po prvih ugotovitvah na truplu ni vidnih znakov nasilja. Vzrok smrti bo tako znan po obdukciji. Policisti še ugotavljajo okoliščine dogodka, o ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,« je pojasnila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave.

Nesrečnika so iz vode potegnili na območju Papirnice Vevče. Po besedah direktorja papirnice Marka Jagodiča je truplo v vodi opazil eden od zaposlenih ter obvestil gasilce in policiste. Kot je še dejal Jagodič, primer ni prvi, saj se ob tamkajšnjem jezu »vsake toliko kdo zagozdi«.

Približno istočasno so na drugem koncu Slovenije, ob Aškerčevi cesti v Šoštanju, v potoku Paka našli mrtvo žensko. Lokalni gasilci so truplo potegnili iz vode in ga predali velenjskim reševalcem in policistom. Po besedah tiskovne predstavnice celjske policijske uprave Milene Trbulin gre za starejšo žensko, ki je po prvih ugotovitvah storila samomor.