Črna kronika

Obdukcija izključila vpletenost tretje osebe v smrt Klemna Lenka

Gabrijel Toplak
5. 1. 2015, 11.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Potapljači so iz reke Drave potegnili nerazpoznavno truplo z dokumenti pogrešanega 20-letnega študenta iz Mežice. Utopljenec se je zataknil ob visokonapetostne kable, ki tečejo pod gladino reke Drave na globini okoli šestih metrov, približno 20 metrov pred Starim mostom ter je imel pri sebi dokumente pogrešanega Klemna Lenka.

Arhiv Svet24

Kalvarija pogrešanega 20-letnega Klemna Lenka iz Mežice, ki so ga nazadnje videli v sredo, 3. decembra, okoli pol enih zjutraj po rojstnodnevni zabavi pri prijatelju, se je končala tragično.

Koroškega mladeniča so namreč natanko mesec dni po izginotju potapljači mariborskega Potapljaškega kluba Prodive potegnili iz reke Drave. V mrzlo reko se je v soboto dopoldne podalo 26 potapljačev, ki so se pred tem tudi dogovorili, da bodo prav zaradi pogrešanega Klemna še nekoliko podrobneje pregledali rečno dno.

A jih je med spustom ob energetskem kablu, ki vodi proti Melju, približno 20 metrov pred Starim mostom, čakal nevsakdanji prizor – opazili so nerazpoznavno človeško truplo. Kot je na kraju dogodka še povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, se je utopljenec zataknil ob visokonapetostne kable, ki tečejo pod gladino reke Drave na globini približno šestih metrov. »Po za zdaj zbranih podatkih na moškemu truplu, ki je pri sebi imelo dokumente pogrešanega študenta, ni znakov nasilja,« je še pojasnil Šadl.

Arhiv Svet24

Bojan Majcen, predsednik Potapljaškega kluba Prodive, je dejal, da so novoletni potopi, s katerimi zaznamujejo začetek potapljaške sezone, že njihova stalnica. »Ker smo letos potop namenili tudi iskanju pogrešanega Klemna, smo se s tremi ekipami zapeljali s čolni nekoliko višje, in sicer smo začeli potop pri kopališču Pristan, s čimer smo lahko pregledali slab kilometer struge,« je razložil Majcen in dodal, da je pred njimi Klemna tri dni iskala tudi Slovenska vojska, ki ima najsodobnejše naprave, a ni našla ničesar.

»Tokratni potop v Dravo, ki ima le kakšno stopinjo Celzija nad lediščem, je bil poseben, saj je potekal ob visokonapetostnem kablu, kar je od nas zahtevalo precejšnjo previdnost. Razdelili smo se v tri skupine in najboljše potapljače odpeljali do kopališča Pristan, kjer so se potopili na globino okoli petih metrov. Iskali so vzdolž tega kabla in naleteli na utopljenca,« je razložil Majcen in dodal, da nekatere utopljence po več dneh v vodi napihne, a v tem primeru ni bilo tako.

Arhiv Svet24