Črna kronika

Profesor teže poškodovan

Sašo Avramovič
17. 11. 2014, 22.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V eksploziji v RTB Bor so bile tri osebe laže poškodovane, dr. Vladimir Tasić, profesor s fakultete za strojništvo v Beogradu, pa je dobil težke poškodbe.

Arhiv Svet24

Omenjenega profesorja so zaradi zloma podlakti v bolnišnici takoj operirali. Radivoje Milović in Ljubiša Zlatanović sta utrpela udarce v glavo, Miladin Petronijević pa je dobil več ureznin. Zadnji trije so bili tudi odpuščeni iz bolnišnice in so lahko odšli domov. Iz bolnišnice so še sporočili, da nihče od pacientov ni bil v smrtni nevarnosti.

Milović je za enega izmed srbskih medijev povedal, kako je prišlo do petkove eksplozije v proizvodnji žveplove kisline. »Eksplodiralo je tako imenovano puhalo. Delali smo v tretji izmeni pri vtekanju puhala za plin v stari proizvodnji žveplove kisline. Dvakrat smo ga poskušali zagnati, a nam ni uspelo. Z nami sta bila tudi dva profesorja iz beograjske fakultete za strojništvo.« Ko so poskušali tretjič zagnati puhalo, je prišlo do eksplozije. Milović domneva, da je pogonsko kolo puhala po vsej verjetnosti pod velikimi pritiskom zlomilo cilinder, nato pa so se kovine in prah razleteli na vse strani. V tistem času je bilo v proizvodnji 10 delavcev, ki so takoj priskočili na pomoč ponesrečenim.