Črna kronika

Kmet pogreša deset prašičev

M. R.
17. 11. 2014, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24

10
Na Zbelovski gori pri Slovenskih Konjicah je neznanec vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša več litrov domačega žganja in nekaj odpadnega železa. Škode je za približno tisočaka.

9
V Vrtojbi je neznanec s parkirnega prostora ukradel 136 evropalet, vrednih okrog 2000 evrov.

8
Na Prevaljah je malopridnežu iz mlekomata uspelo izbezati 100 evrov, ukradel pa je tudi aparat, s katerim se preverja pristnost bankovcev. Škode je za okrog 280 evrov.

7
Ljubljanski policisti so prijeli državljanki Romunije, ki sta oškodovanko ogovorili pod pretvezo, da po izjemno ugodnih cenah prodajata zlat nakit. Nato sta verižico pokazali žrtvi in ji jo obesili okoli vratu, hkrati pa sta ukradli njeno lastno verižico. Sledi kazenska ovadba.

6
Novogoriški policisti so v Šempetru pri Gorici obravnavali poškodovanje avtomobila. Nepridiprav je z vozila odtrgal stransko ogledalo in ga odvrgel v bližnji grm. Lastnik avta je oškodovan za okoli 200 evrov in je odstopil od predloga za pregon.

5
V vinorodnem okolišu Ljubno so neznanci vlomili v štiri vikende, od koder so odtujili več kosov orodja in motornih žag ter 25 litrov vina. Škode je za okrog 4000 evrov.

4
Radovljiški policisti so obravnavali Jeseničanko, ki je hodila po železniških tirih. Policistom je pojasnila, da je v Podnartu zamudila vlak, zato se je peš odpravila proti Radovljici. Policisti so jo odstranili s tirov, o njenem ravnanju pa obvestili pristojen inšpektorat. Hoja po tirih je sicer prekršek po zakonu o varnosti v železniškem prometu.

3
Ljubljanski policisti so obravnavali drzno tatvino v eni od prodajaln v središču mesta. Neznani moški je vstopil v prodajalno, kupil vžigalnik, nato pa iz predala blagajne ukradel več sto evrov in zbežal.

2
Celjski policisti so v Tepanju obravnavali rop. Domačin, star 46-let, je na avtocestnem počivališču prisedel v avto treh mlajših tujcev. Skupaj so se nato odpeljali proti naselju Tepanje, kjer so tujci 46-letnika vrgli iz vozila, še pred tem pa so mu ukradli denarnico z manjšo vsoto gotovine in mobilni telefon.

1
Novomeški policisti so v okolici Šentjerneja obravnavali vlom v hlev. Kmet pogreša 10 prašičev.