Črna kronika

Krvav obračun v šoli: z odpiračem za steklenice je porezal dva sošolca

M.J.
8. 5. 2014, 18.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V dramatičnem obračunu srednješolcev med šolskim odmorom pred trgovsko šolo v ulici dr. Franja Tuđmana v hrvaškem mestu Zadar sta bila v ponedeljek popoldne okoli 16.30 z odpiračem za steklenice ranjena dva mladoletnika. Ranjena sta bila 16-letnik in 17-letnik, ki ju je nenadoma napadel njun 17-letni sošolec. Z odpiračem za steklenice ju je porezal po obrazu in glavi.

Takoj po incidentu je na mesto napada prišla policija, ki je napadalca aretirala, ranjena fanta pa so prepeljali v bolnišnico. Čeprav so njune poškodbe označili kot lažje, sta v nenavadnem obračunu utrpela grobe rane in več deset šivov po obrazu.

»Vse se je sicer zgodilo zelo hitro. Zaslišali so se kriki, da se pokliče hitra pomoč, dva od dijakov pa sta iz skupine prišla oblita s krvjo. Kri sta imela po vsem telesu, tako da smo najprej mislili, da sta hudo ranjena. Prizor je bil strašen,« so povedali učenci, ki so bili priča dogodku.

Čeprav v torek nihče ni mogel povedati, zakaj je prišlo do incidenta, nekateri trdijo, da se je obračun začel po kratkem prepiru med 17-letnim napadalcem in njegovim leto mlajšim sošolcem. Napadalec je naenkrat začel prepir s 16-letnikom. V trenutku, ko je vzel odpirač za steklenice in 16-letnika porezal po obrazu, se je v pretep vmešal še en 17-letnik iz istega razreda, ki ga je nato napadalec prav tako porezal z odpiračem.