Črna kronika

Na prehodu zbil pešca, ki je na kraju dogodka umrl

STA
20. 12. 2013, 11.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti pri Orehku na Laborah v Kranju obravnavajo prometno nesrečo, v kateri je umrl pešec. Po prvih podatkih je bil poleg pešca v nesreči udeležen tudi osebni avtomobil, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Dolenjski list

Po ugotovitvah policistov je 44-letni Kranjčan z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v starejšega pešca, ki je na dovoljenem mestu prečkal cesto. Pešec je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl.

Policisti preverjajo razloge za sum, da je 44-letnik prometno nesrečo povzročil iz malomarnosti. Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila.

Policisti so z zbiranjem obvestil prišli tudi do podatka, da se je tik pred nesrečo trčenju v pešca izognil neznani voznik. Policija voznika zaradi razjasnitve posameznih dejstev prosi, naj se oglasi na kranjski policijski upravi, ali pa pokliče na interventno številko 113.

To je letošnja 15. smrtna prometna nesreča na gorenjskih cestah in četrta, v kateri je umrl pešec, še sporočajo s kranjske policijske uprave.