Napoved

Tedenski horoskop: Zdaj je najboljši čas za začetek nečesa zelo pomembnega

Bern Jurečič
20. 5. 2018, 21.22
Posodobljeno: 20. 5. 2018, 21.22
Deli članek:

Po treh planetih, ki so znamenje zamenjali prejšnji teden, bo tokrat prestopilo še Sonce, že v ponedeljek bo začelo pot po Dvojčkih.

Dreamstime

Ker bosta počasi Mars in Uran v vse manj napetem odnosu in se bo Mars raje povezal s Soncem, bomo lahko izpeljali marsikatero zadevo, ki prej ni bila mogoča ali pa je čakala na pravi čas, da se spravi v tek. Glede na prvi krajec, ki se bo na nebu dopolnil ta teden (v torek), si boljšega časa za začetke in lansiranje česa pomembnega skorajda ne moremo zamisliti. Malo bosta motila dva kamenčka v kolesju, prevelik čustveni naboj v ponedeljek in torek, ki lahko zamegli presojo zaradi preobčutljivosti ali prizadetosti, in pa jemanje stvari preveč na lahko, češ saj je vse v redu in se nič ne more postaviti na pot. Bolje se je opremiti z nekaj malega treznosti in imeti pri početju vsaj majčkeno rezerve »za vsak primer«, pa se nam v tem tednu ne bo treba ničesar bati.

Horoskop za teden od 21. do 28. 5. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vaše misli bodo ta teden v veliki meri posvečene načrtom in izvedbi zamisli, ki ste jih gojili zadnje čase, čakajoč na pravi trenutek. Tak trenutek je na nebu zdaj – Mars in Uran ne bosta več toliko napeta med seboj, da bi to lahko ogrožalo vaš mir, prvi krajec pa je pravi čas za lansiranje kakega projekta. S financami bo šlo nekoliko bolj zadržano, ni pa nujno, da tudi slabo ali slabše kot prej. V ljubezni bo ta teden živahno in precej vetrovno, če ne boste previdni, bo šlo na slabše.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Uran na začetku vašega znamenja se bo ta teden otresel napete Marsove energije, lažje se bo posvetiti nalogam in željam. Merkurjeva pot vam prinaša možnost dogovorov o različnih zadevah, in to na način, ki bo držal dlje časa. Tudi sami pri sebi boste morda naredili kako spremembo, na primer v zvezi z videzom, garderobo ali obnašanjem, navadami. Za študente med biki ta čas ni najboljši, preložite obveznosti na kasneje, če se to da.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Vstop Sonca v vaše znamenje sovpada z dobro Marsovo podporo, tako da se ni bati, da vam ta teden kaj ne bi šlo od rok. Sočasni prvi krajec na nebu je le še jagoda na torti za kak dober začetek kampanje ali projekt, ki ste ga dobro pripravili. Kar zadeva finance, »vreme« ne bo tako ugodno, s te plati je previdnost več kot zaželena, razkorak med možnostmi in realnostjo je velik kot le redkokdaj, pamet velja. Veliko boste tuhtali, vzemite si kaj časa tudi za kako knjigo.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Radi bi, da bi vam šlo v redu, radi bi izpolnili neke želje, radi bi izpeljali zamisli, radi bi dobili kako potrditev svojega dela in vrednosti. Radi bi tako veliko, ves čas po malem pa se bo v čevlju znašel kak kamenček, da ne bo šlo vse gladko. Zato šteje potrpljenje, pa vztrajnost tudi. Zelo možno je neko nasprotovanje, bodisi okolice bodisi partnerja, ki ima drugačne zamisli oziroma rešitve. V srčnih zadevah bo lepo, morda na trenutek premalo resno.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Teden pred vami bo zelo pester, vsega bo po malem. Od preobčutljivosti, ker bo nekdo rekel kaj preveč ali pa vas spravil v zadrego, bog ne daj tudi v sramoto, prek ubadanja z malenkostmi, ker jih ne bo opravil nekdo, ki bi jih moral, pa do preobratov, morda pomembnih in pogumnih korakov naprej. Finance so pod vplivom dobrih povezav, kaj se lahko izteče celo čisto po sreči. V partnerstvu je videti, da lahko utrdite zvezo in postavite lep temelj za naprej.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Prva dva dneva bosta potekala nekako v zadržanem ritmu, kot da se vam ne bi dalo ali pa da bi imeli zvezane roke, premalo volje. Potem težav ne bo več, od srede dalje vam bo šlo dobro, še posebej če imate jasno določeno, kaj vse je treba narediti, ter če seveda veste, kako. Ljubezenske zadeve bodo ta teden izrazito pod vplivom Saturnovega hladu, še najbolje bo potegniti se za kak korak nazaj in počakati na boljše čase, do njih ni daleč.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venera prihaja v neugoden stik s Saturnom, ovire in učenje so na vaši poti. To se bo posebno poznalo pri poslih in v službi, kjer sicer niso nujni resni problemi, a se bo vseeno treba najprej ustaviti, preden bi lahko šli spet naprej. Če bo šlo s politiko majhnih korakov, enim od redkih orožij, ki jih imate na voljo tehtnice, bodo zadeve stekle in vam lahko uspe. Z domačimi so verjetna nesoglasja glede nekih že zdavnaj dogovorjenih ali pa celo pozabljenih zadev.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Na začetku tedna so možne napake, še posebej če bodo v vaše poteze vpletena čustva, potem pa se vam ni več treba bati, planetarne energije imate izrazito na svoji strani in lahko izpeljete praktično vse, česar se boste lotili. V srčnih zadevah krožijo ugodne sapice, za zaljubljence med škorpijoni in tiste, ki se trudijo osvojiti neko srce, je ta čas izvrsten, zna biti, da vam prav v tem tednu uspe navezati lep stik. Bo pa bolj napeto v odnosih s sorojenci ali sorodstvom.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vaš vladar Jupiter tokrat ni v zavidljivem položaju, njegove neugodne povezave vas kaj lahko zanesejo s prave poti, ponujajoč lepe ali lahke rešitve, ki pa morda vsebujejo tudi kako past. Vsekakor pred pomembnejšimi potezami v tem tednu raje dvakrat premislite korake, šele tedaj se bo vse izteklo v redu. Podobno velja za odnose z okolico, na primer s sosedi ali sorodniki, s tem da boste tam, kot vse kaže, prevzeli iniciativo ali pa vodilno besedo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Znašli se boste v položaju, da bi vas lahko ustavila neka čustvena ovira, morda v obliki prebliska, da vas zaradi vašega početja ali namenov ne bodo imeli radi. Ustavite se malo in pretehtajte, kaj je pomembnejše za dano situacijo. Potem pojdite naprej in se ne ustavljajte več. Zelo živahno bo, marsikaj vas lahko preseneti, zelo možen je tudi kak večji obrat, tako v dobri kot v slabi smeri, odvisno od tega, kaj se dogaja v zadnjem času.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Za vodnarje z močno ustvarjalno žilico bi teden le težko bil bolj ugoden za stvaritve in dosežke. Ker bo na nebu tudi prvi krajec, lahko prav zdaj začnete kaj novega ali pa pomembnega. Kar zadeva finance, vam lahko uspe kaka odlična poteza, celo z veliko sreče. V ljubezni se je bati morda malo lahkomiselnosti ali prehitrih izjav, drugače pa bi moralo iti vse v dobri smeri. Podobno velja za poslovno pot – z nekaj premišljenosti lahko stopite korak navzgor.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Kaka lahkomiselnost vas lahko v tem tednu veliko stane, zato ne bi bilo slabo tu in tam malo ustaviti konje in pogledati, ali je pot še vedno prava. V ljubezni se oblači, Venera in Saturn prihajata v slabe energije, lahko se znajdete pred preizkušnjami ali pa kako nalogo. Zna biti, da boste imeli občutek kakih skritih sovražnikov, a ne bo nič na tem. Marsov vpliv prinaša tudi opcijo, da zavihate rokave in se trudite ali pa borite, odvisno od situacije, vaše možnosti sploh ne bodo majhne.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 29°48 Bika do 6°33 Dvojčkov, v katera bo vstopilo 21. 5. ob 12°06.

Merkur bo šel od 12°18 do 25°43 Bika.  

Venera bo prišla od 1°38 do 9°58 Raka.

Mars bo prišel od 1°46 do 4°08 Vodnarja.

Jupiter bo retrogradno prišel od 16°51 do 16°02 Škorpijona.

Saturn bo retrogradno prišel od 8°18 do 7°56 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 0°16 do 0°37 Bika.

Neptun bo šel od 16°15 do 16°21 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel od 21°05 do 20°59 Kozoroga.

Luna bo 22. 5. vstopila v Devico, 24. 5. v Tehtnico in 26. 5. v Škorpijona.

Prvi krajec bo na nebu v torek, 22. maja, ob 5.48 na 1°02 Device.