Astro

Tedenski horoskop: Na obzorju so nejasnosti in velik nemir

S.N.Č.
26. 11. 2017, 17.31
Posodobljeno: 26. 11. 2017, 17.34
Deli članek:

Močan vpliv Neptuna, ki bo čez teden vse bolj motil napredovanje, vitalnost in ustvarjalnost, najverjetneje s ponujanjem alternativnih in dvomljivih ciljev, na začetku pa bo podkrepljen še z lunarnim vplivom, bo vnesel nekaj nemira in nejasnosti v vaše razmišljanje in akcije.

Profimedia

Drugi tak par sta Mars in Uran, ki bosta sredi tedna natančno v opoziciji – dilema med samostojno potjo in dogovorom oziroma vključenostjo v tim. A tu je še en par, katerega delovanje bomo čutili ves teden; to sta Saturn in Merkur, pri čemer bo slednji prvega prehitel in se takoj nato obrnil retrogradno (v nedeljo) ter še zadnjič letos (vse do 23. decembra oziroma z nekaj »pribitka« dni kar do zadnjih dni v letu) krenil navidezno vzvratno. Komunikacija, ki ne steče in ne steče ... V času tega obrata bo tudi polna luna v Dvojčkih, Sončeva dekoncentracija zaradi Neptuna pa največja – nedelja bo zato eden tistih dni, ko bi bilo bolje ostati kar v postelji in počakati, da mine ... 

Horoskop za teden od 27. 11. do 4. 12. 2017 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Uran, ki je še vedno pri vas, in vaš vladar Mars bosta ves teden močno v sporu, kar vas lahko zapelje v resna in žolčna razčiščevanja v poslovnem ali pa zasebnem partnerstvu. V ljubezni je videti lepe namene in misli, a vse kaže, da nimate pravih informacij, ali pa drugi strani uspeva pritiskati na točno tiste gumbe, ki koristijo samo njej, vam ne. Ta teden poskrbite za dober spanec in vsaj malo meditacije ali pa se dobro izjokajte, če bo to bolj pomagalo. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Ni dela brez truda in vztrajnosti na poti, tega se biki dobro zavedate. Zato se boste ta teden lotili popravljanja neke strukture, poskušali zgraditi trdnejšo zgradbo od dosedanje. Na vaši delovni mizi se bo znašlo veliko stvari hkrati, tako da bo potreben čas za pregled, kaj od tega ima kakšno prednost. Vaš pogled bo v veliki meri usmerjen v jutri, spomnili se boste nekih lepih načrtov; lepo bi bilo, če bi se morda zdaj dalo kaj narediti iz njih. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Veliko vam bo pomenilo, kaj pomenite v družbi, trudili se boste izpostaviti in izkazati, okoliščine vam bodo šle pri tem na roke, partner(ji) pa ne, morda zaradi zavisti ob vaši uspešnosti. Vaša Venera se bo v prvi polovici sporekla z Uranom in nekaj ne bo več videti tako lepo kot še pred kratkim; če drugega ne, bo ena stran v partnerstvu začela ali uveljavljati svojo voljo ali celo solirati. Na splošno je v ljubezni videti preveč vložene energije, bolje bi bilo, če bi se strasti malo polegle. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Raki boste zaposleni s tisoč stvarmi. Ta teden boste polni informacij, zato boste iskana oseba. V srčnih zadevah se bodo rojenim v prvi polovici znamenja odprla neka velika vrata, za njimi pa lepo počutje in dobra perspektiva, drugi raki pa bodo imeli občutek, da se jim ljubezen nekako izmika. Čas retrogradnosti Merkurja porabite za pripravo na aktivnosti okoli novega leta in po njem, kajti v zadnjem tednu decembra ne boste imeli časa za to. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Čeprav ste močni in trdni na svoji poti ter v svojih stališčih, dobrih povratnih informacij nekako ni. Ne zapadajte v spore z nadrejenimi, saj bo, če ne bodo imeli vas, morda to precej dobra izbira, zgodi se lahko tudi, da si vas zapomnijo ... Rojeni okrog 10. avgusta bodo imeli ta teden neke preglavice s sorojenci, sorodniki ali sosedi. Morebitno razmišljanje o sproženju kakega sodnega spora naj ostane kar v glavi, čas ni pravi za to, tudi če je nujno in akutno. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Zadnje čase je v zraku preveč besed in pričakovanj. Korist boste imeli od tega le, če se ne boste toliko žrli za vsako reč, saj se drugi tudi ne; morda boste pustili neke stare stvari za kak drugi čas ter se zdaj spoprijeli s tekočimi, nič manj perečimi zadevami … Predvsem rojeni okrog 10. septembra morajo biti pazljivi tako z denarjem kot z nameni, kaj naj bi naredili z njim. Vsekakor se bo čez čas ta teden izkazal za zelo pomembnega. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Radi bi ustregli vsem in bili koristni za vso družbo, a kaj ko se ta družba danes boji same sebe ter zato nima posluha za druge. Še najbolj bi bili uspešni in sprejeti, če bi s trezno besedo čim več izgubljencem pomagali najti pravo pot oziroma jih vsaj pomiriti. Na denarnem področju vas še naprej ščiti Jupiter, zato se ne obotavljajte preveč. V ljubezenskih zadevah bo šlo po načelu vroče-hladno. Ne bo hudega, miru in spokoja pa tudi ne. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Pogosto se znajdete v načinu delovanja »uspeh mora biti, pa naj stane, kar hoče«. V kriznih razmerah se znajdete najbolje prav škorpijoni. Nadzorujte svoje reakcije in neustavljivo razdiralno energijo, če le začutite, da se vam nabira ... Bodite previdni z denarjem in v nepremičninskih akcijah. Ni nujno, da se izteče slabo, vendar je treba poteze premisliti raje trikrat kot dvakrat. V ljubezni nekaj idealiziranja, nekaj rožnatih očal in kakšna solza preveč. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Kako lepo bi bilo, če bi lahko mirno delali, kar vas je volja! Žal v zadnjem času ni ravno tako, saj je zahtevnost trenutka izjemna, z njo pa tudi stopnja pritiska z vseh strani. Poleg tega Soncu, ki se je pred dnevi prestavilo v vaše znamenje, precej nagaja Neptun, tako da prinaša nemir in neprave informacije, vključno z iluzijami o idealnih rešitvah. V ljubezni bodo ta teden vele zelo napete energije, morda bi bilo bolje preživeti kak dan ločeno, da le ne pride do napetosti. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.) 

Merkur se bo na peti obrnil v trenutku, ko bi moral vstopiti v vaše znamenje in prinesti nekaj več prilagodljivosti, okretnosti, radovednosti. Bo pa vseeno Saturnu, s katerim se bo družil ves ta teden, pred odhodom nazaj pustil nekaj dobrih idej, ki jih boste vi lahko uporabili za naprej. Če ne boste imeli vse okoli sebe urejeno in počiščeno, se ne boste počutili dobro. Sami morate napraviti red v življenju, drugi vam lahko prispevajo samo posvet … 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Gledanje naprej, iskanje poti za uresničitev vizij bo prisotno kot redkokdaj do zdaj. Polni boste načrtov in zamisli, kako vse bi se dale zadeve izpeljati. Imeli pa boste občutek, da vam za boljše rezultate primanjkuje kakovostnih informacij. V partnerstvu se stvari resnijo, ni nujno, da po vaši krivdi, vsekakor pa se ta teden izognite kakršnemukoli razčiščevanju; Neptun bo premočan, da bi lahko prispeli do oprijemljivega rezultata. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Nekaj malega preobčutljivosti vam bo v prvi polovici tedna pokvarilo razpoloženje, a če bi to znali obrniti v svoj prid, bi vam ta Lunin položaj lahko prinesel odlične ideje in navdih za nadaljnje raziskovanje. Obrat Merkurja se bo zgodil v poslovni sferi, tam zna priti do resne ponudbe oziroma dogovora z nadrejenimi o nekih pomembnih nalogah ali korakih, ki so na vrsti. V ljubezni je videti nekaj idealiziranja, a ne bojte se, prelepo bo. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 4°53 do 11°58 Strelca.

Merkur bo prišel od 26°27 do 29°16 Strelca, kjer se bo ustavil in v nedeljo začel svojo zadnjo letošnjo retrogradno sekvenco poti.  

Venera bo prišla od 26°42 Škorpijona do 3°14 Strelca, v katerega bo vstopila 1. 12.

Mars bo prišel od 22°11 do 26°35 Tehtnice.

Jupiter bo prišel od 10°13 do 11°40 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 27°18 do 28°06 Strelca.

Uran bo šel v retrogradni smeri od 25°07 do 24°56 Ovna.

Neptun se bo komaj opazno začel premikati direktno, tokrat le od 11°28 do 11°30 Rib.

Pluton se bo počasi premikal po Kozorogu, tokrat od 17°41 do 17°53. 

Luna bo 28. 11. vstopila v Ovna, 30. 11. v Bika in 2. 12. v Dvojčka.

Polna luna bo na nebu v nedeljo, 3. 12., ob 16.46 na 11°10 Dvojčkov.