Novice / Svet

spletna prevara

Dve žrtvi spletne prevare, pisec sporočil in osmoljenec

U.C.
21. 4. 2024, 09.21

V ozadju spletnih prevar z obljubami po romanci stoji mafija, ki sili migrante in druge osebe z Azije z računalniškim znanjem, ki si želijo zgolj dostojnega dela, v pisanje romantičnih sporočil potencialnim žrtvam. Prisiljeni so nastavljati vabe, da bi jim osmoljenci na lahkomiseln način nakazali vrtoglave zneske. Žrtvi v spletni prevari sta dve. Tisti, ki zagrize v vabo in tudi tisti, ki je prisiljen vabo nastaviti. Zaposleni v mafijskih mrežah se s takšno obliko zavajanja nedolžnih moških in žensk, v želji po ljubezenski zvezi, ne strinjajo in posledice zanje so grozljive. Sledi pretepanje, izsiljevanje, mučenje, iznakaženje.

HH60 Blackhawk, ameriški vojaški helikopter

Smrtna žrtev med vojaško vajo na Japonskem

A.S./STA
21. 4. 2024, 08.44

Po podatkih ministrstva za obrambo v Tokiu sta ponoči nad Tihim oceanom strmoglavila dva japonska vojaška helikopterja s skupno osmimi člani posadke na krovu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Enega od njih so že razglasili za mrtvega, še sedem je pogrešanih. Najverjetneje je šlo za nesrečo med vojaško vajo.

Volodimir Zelenski Joe Biden

Predstavniški dom ameriškega kongresa potrdil pomoč Ukrajini, tako se je odzval Zelenski

D.K./STA
20. 4. 2024, 19.45

Predstavniški dom ameriškega kongresa je z večmesečno zamudo danes ločeno potrdil skupaj 95 milijard dolarjev vredne zakone o izredni pomoči tujini, pri čemer bo Ukrajina dobila skoraj 61 milijard dolarjev, Izrael 26 milijard, indo-pacifiška regija - večinoma Tajvan - pa osem milijard dolarjev.

letališče

Moškega, ki je na letališču v bližini tovarne znamenitih kock Lego grozil z bombo, aretirali

D.K./STA
20. 4. 2024, 16.30

Na drugem največjem letališču na Danskem so policisti danes aretirali moškega, ki je po navedbah policije povezan z grožnjo z bombo, ki so jo na letališču Billund v središču države prejeli davi.

požar dim hiša

Foto: Ogenj zajel večstanovanjsko hišo, 10-letnik v paniki skočil z drugega nadstropja

D.K.
20. 4. 2024, 15.18

V petek zvečer se je pri severnih sosedih odvijala prava drama. Zagorelo je v stanovanjskem objektu, kjer so živele tri družine.

maxwell azzarello

To je moški, ki se je zažgal pred sodiščem, kjer so sodili Trumpu

G.G./STA
20. 4. 2024, 10.02

37-letni Maxwell Azzarello je pred sodiščem z letaki opozarjal na nekakšno zaroto. V petek se je zažgal, danes so iz bolnišnice v New Yorku sporočili, da je umrl.

milano, ulični prodajalec

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

G.G./STA
20. 4. 2024, 09.18

Oblasti v Milanu želijo omejiti preživahno nočno življenje. Med drugim bo med 17. majem in 4. novembrom v nekaterih priljubljenih predelih mesta po polnoči prepovedana prodaja pijače in hrane za s seboj, vključno s sladoledom.

jens stoltenberg

Nato bo Ukrajini poslal dodatne sisteme zračne obrambe

A.S./STA
19. 4. 2024, 18.04

Obrambni ministri članic zveze Nato so na današnjem videokonferenčnem srečanju z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim zagotovili, da bodo Kijevu poslali dodatne sisteme zračne obrambe, je po zasedanju Sveta Nato-Ukrajina sporočil generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg. Napovedi članic pričakuje v prihodnjih dneh.

ladja

Foto: Na Hrvaško priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije

D.K./STA
19. 4. 2024, 13.03

Na Hrvaško je priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije. Trajekt Dalmacija bo po navedbah največjega hrvaškega ponudnika ladijskih prevozov lahko sprejel do 1800 potnikov in 350 avtomobilov, plul pa bo med Dubrovnikom in Barijem na jugu Italije. Jadrolinija je zanj odštela 18 milijonov evrov.

denar evro

Da ne bodo politiki ostali brez plač, jim jih bodo izplačali v gotovini

D.K./STA
19. 4. 2024, 10.30

Parlament entitete Republike Srbske je ponoči sprejel spremembe zakona o delu, s katerimi je omogočil izplačilo plač v gotovini. To so storili, ker so banke v BiH začele zapirati račune fizičnim in pravnim osebam, ki so na seznamu sankcioniranih oseb ZDA. Med njimi je celoten politični vrh entitete, tudi predsednik Milorad Dodik.

Donald trump

Uspeli izbrati potrebnih 12 porotnikov, ki bodo odločali o usodi bivšega predsednika ZDA

D.K./STA
19. 4. 2024, 10.03

Na državnem sodišču na Manhattnu je v četrtek pred sodnikom Juanom Merchanom priseglo 12 Newyorčanov, ki bodo v prihodnjih tednih kot porotniki spremljali sodni proces in na koncu odločali o usodi bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa.

nafta

Ob stopnjevanju konflikta na Bližnjem vzhodu cene nafte močno zanihale

A.S./STA
19. 4. 2024, 09.50

Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju po napadu Izraela na Iran z raketami in na položaje sirske vojske močno dvignile. Cena severnomorske nafte brent se je začasno povzpela nad 90 dolarjev za sod, nato pa se je nekoliko spustila.

avtomat za žetone

Oskar s kladivom razbil avtomat za žetone, zdaj mora za več mesecev v zapor

D.K.
19. 4. 2024, 09.30

Sodišče je odločilo, da bo moral 28-letnik osem mesecev preživeti v zaporu, ker je v samopostrežni avtopralnici s kladivom razbil avtomat za žetone.

Tu-22M3

Video in foto: V Rusiji strmoglavil strateški bombnik

S.R.
19. 4. 2024, 08.57

V regiji Stavropol na jugu Rusije je danes strmoglavil ruski strateški bombnik Tu-22M3.

Srbski igralec Sergej Trifunović

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu policije

D.K.
19. 4. 2024, 08.39

Srbski igralec Sergej Trifunović ima ponovno opravka s policijo. Kot poročajo tuji mediji, so ga policisti včeraj aretirali na območju Beograda.

chibok

Po desetih letih so jo rešili iz krempljev ugrabiteljev

R.T.
19. 4. 2024, 07.57

Nigerijska vojska je rešila žensko, ki so jo pred desetletjem skupaj s še 275 deklicami ugrabili islamistični skrajneži iz skupine Boko Haram.

reševalci gasilci avstrija

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

D.K.
19. 4. 2024, 07.45

V četrtek dopoldne je na Dunaju, v Hietzingu, posredovala specialna policijska enota. Prepir med sosedoma je popolnoma eskaliral, dve osebi sta bili poškodovani.

iran

V Isfahanu odjeknile eksplozije, Iran naj ne bi načrtoval takojšnjega odgovora

S.R.
19. 4. 2024, 06.50

Izrael je v nočnih urah napadel Iran. Šlo je za »omejen« napad, pri čemer iz Irana prihajajo signali, da naj bi za napadom z droni stali »infiltriranci znotraj Irana« in da se Iran na ta napad nima namena odzvati. Slovensko zunanje ministrstvo je medtem Iran uvrstilo na črni seznam držav z najvišjo stopnjo nevarnosti.

ptičja gripa

WHO opozarja: Virus, ki je okužil tudi sesalce, se zdaj razvija in bi lahko okužil ljudi

D.K./STA
18. 4. 2024, 21.16

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes izrazila zaskrbljenost zaradi vse večjega širjenja ptičje gripe na vedno več živalskih vrst, tudi domače živali, kot so krave in koze.

vojna vojak

Ukrajinski premier svari pred tretjo svetovno vojno

D.K.
18. 4. 2024, 20.03

Ukrajinski premier Denis Šmigalj je v pogovoru za BBC dejal, da bo "tretja svetovna vojna", če Ukrajina izgubi vojno z Rusijo, medtem ko je ameriški kongres pozval, naj končno sprejme zakon o tuji pomoči.

Volodimir Zelenski

Na Poljskem aretirali osumljenca za pomoč pri načrtovanju napada na Zelenskega

D.K./STA
18. 4. 2024, 19.33

Na Poljskem so v sredo aretirali moškega, osumljenega stikov z ruskimi obveščevalnimi službami in pomoči pri pripravi napada na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, sta po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočili poljsko in ukrajinsko tožilstvo.

Brazilija podpis mrtva oseba

Video: Mrtvega moškega na vozičku pripeljala v banko in želela, da "podpiše" papirje

D.K.
18. 4. 2024, 17.57

Incident iz Brazilije, v katerem je 42-letna ženska v torek pripeljala mrtvega "strica" ​​na invalidskem vozičku v banko v Riu de Janeiru, da bi podpisal papirje za dvig denarja, je postal viralen.

policija šola

V Franciji v bližini šole z nožem zabodel osnovnošolki

D.K./STA
18. 4. 2024, 17.06

V francoskem mestu Souffelweyersheim v Alzaciji blizu Strasbourga je danes moški blizu njune osnovne šole z nožem zabodel deklici, stari enajst in šest let. Obe sta utrpeli lažje poškodbe, 29-letnega napadalca je policija prijela kmalu zatem.

Hrvaški predsednik Zoran Milanović

Tako se je na rezultate volitev odzval Milanović

D.K./STA
18. 4. 2024, 15.33

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je v svojem prvem odzivu na rezultate sredinih parlamentarnih volitev, na katerih je slavila vladajoča HDZ, zagotovil, da bo spoštoval ustavo. Sporočil je, da bo mandat za sestavo nove vlade podelil tistemu, ki ima podporo 76 poslancev, in poudaril, da koalicijska pogajanja potekajo.

s-400, Džankoj

Foto: Ukrajinci slavijo, ranili so Putinov ponos

S.R.
18. 4. 2024, 14.04

Ukrajinski vojski je v raketnem napadu na letališče na Krimskem polotoku uspelo uničiti dele ruskega protiraketnega sistema S-400.