Televizija

Na Planet prihaja rokomet (in kvalifikacije za olimpijske igre)

A. M.
9. 3. 2024, 08.00
Deli članek:

Prihodnji teden bodo gledalci Planet in Planet 2 lahko uživali ob spremljanju rokometa!

Planet TV
Rokomet na Planet TV.

Prihodnji teden se bo naša moška izbrana vrsta potegovala za četrti nastop na olimpijskih igrah, ki bodo letos poleti v Parizu. In vse tri tekme Slovenije na kvalifikacijskem turnirju v Španiji boste lahko spremljali v živo in ekskluzivno na Planet TV. Naslednji četrtek zvečer se bodo slovenski rokometaši najprej pomeril z Brazilijo, nato sledi v petek ob 21h obračun z domačini in v nedeljo 17. marca še tekma z Bahrajnom. V Pariz potujeta prvi dve reprezentanci.

Slovenski rokometaši v Katalonijo potujejo optimistični, saj so na papirju močnejši od Brazilije in Bahrajna, pa tudi Španija ni blestela na nedavnem evropskem prvenstvu. Moška rokometna reprezentanca je bila prva v kolektivnih športih, ki je barve Slovenije zastopala pod olimpijskimi krogi. Zgodilo se je leta 2000 v avstralskem Sydneyju, ko je Slovenija zasedla osmo mesto. Štiri leta pozneje so bili rokometaši v Atenah enajsti, najvišje pa so se zavihteli leta 2016 v brazilskem Riu, ko so bili šesti.

Planet TV
Rokomet na Planet TV.

Selektor Uroš Zorman je na priprave v Barcelono, kjer se bo reprezentanca zbrala to nedeljo, dodatno vpoklical vratarja nemškega Lemga, Urha Kastelica. Poleg slednjega so na seznamu vabljenih igralcev ostali krilni igralci Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Staš Slatinek Jovičić, Blaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Borut Mačkovšek, Peter Šiško, Aleks Vlah, Dean Bombač, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Nejc Cehte, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber, Kristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarja Klemen Ferlin in Urban Lesjak.

Že uvodna zmaga na kvalifikacijskem turnirju proti Braziliji, tekmo bodo naslednji četrtek prenašali na Planet 2 ob 21. uri, bi lahko Slovencem odprla pot proti francoski prestolnici. Reprezentanca se bo v nedeljo zbrala v Barceloni in po treh treningih nato odpotovala v 30 kilometrov oddaljeni Granoljers.