Televizija

Boštjan Romih ima novo oddajo

A. M.
10. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Priljubljeni voditelj bo predstavil zgodbe desetih izjemnih Slovencev

Mateja Jordovič Potočnik / Revija Zarja Jana
Na TV Slovenija lahko ob nedeljah popoldne spremljate novo razvedrilno pogovorno oddajo Izven okvirja, ki jo vodi Boštjan Romih.

Na nacionalni televiziji lahko po novem ob nedeljah popoldne spremljamo novo razvedrilno pogovorno oddajo Izven okvirja. Serija desetih intervjujev Izven okvirja predstavlja zgodbe izjemnih Slovencev, ki s svojim znanstvenoraziskovalnim ali dokumentarnim delom pomembno prispevajo k predstavljanju in varovanju lepot našega skupnega doma, planeta Zemlje. Z gosti se bo pogovarjal priznani televizijski in radijski voditelj Boštjan Romih. Izbor sogovornikov je opravil uredniški odbor revije National Geographic Slovenija. Intervjuji pa so bili posneti v impresivnem prenovljenem Sodnem stolpu v Mariboru.

V prvi oddaji, ki se je odvila 7. januarja ob 17.55 na TV Slovenija 1, se je voditelj Boštjan Romih pogovarjal z Arnejem Hodaličem, vrhunskim fotografom, potapljačem, jamarjem in svetovnim popotnikom.

V nedeljo, 14. januarja, se bo z Boštjanom Romihom pogovarjal Slovenec z največ osvojenimi osemtisočaki. Viki Grošelj je vrhunski alpinist, himalajec, gorski reševalec in vodnik, po poklicu športni pedagog, član uredniškega odbora slovenske edicije National Geographic. Kot član ali vodja se je udeležil triintridesetih odprav v Himalajo in druga gorstva zunaj Evrope. Stal je na vrhu desetih od štirinajstih himalajskih osemtisočakov.

V nedeljo, 21. januarja, pa v goste prihaja Matej Vranič, poklicni fotograf in filmar, ki že več kot tri desetletja raziskuje in odkriva živalski svet skozi objektiv fotoaparata in kamere. V zadnjih dvajsetih letih je pripravil vrsto samostojnih reportaž za slovensko izdajo revije National Geographic, leta 2017 so ga izbrali za najboljšega naravoslovnega fotografa. Med njegove filmske podvige sodi dokumentarni film Divja Slovenija, v katerem je nanizal vrsto osupljivih prizorov iz sveta narave v Sloveniji.