Televizija

Seku M. Condé: Lepo se je vrniti na voditeljsko mesto tako pomembne oddaje

A. M.
1. 1. 2024, 09.00
Deli članek:

Seku M. Condé znova voditelj zunanjepolitične oddaje Globus!

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Seku M. Condé in Adrijan Bakič

Voditelju zunanjepolitične oddaje Globus Adrijanu Bakiču se bo januarja v voditeljski vlogi pridružil Seku M. Condé. Oddaja bo tudi v novem letu poglobljeno, celovito in s številnimi gosti razlagala svet.

Iskanje podnebnega dogovora, vojna v Ukrajini in vojna v Gazi, razvoj umetne inteligence … to je le nekaj velikih mednarodnih tem, ki so jih v lanskem letu obravnavali ustvarjalci zunanjepolitične oddaje Globus. Tudi v novem letu bo oddaja nadaljevala svoje poslanstvo – v ospredje bo postavljala najpomembnejše svetovne dogodke, jih umeščala v pravi kontekst in jih analizirala z domačimi in tujimi gosti. Voditelju Adrijanu Bakiču se tako z januarjem v voditeljski vlogi znova pridružuje novinarski kolega Seku M. Condé. Oddajo Globus, ki bo na sporedu vsak torek zvečer, bosta vodila izmenično.

Mare Vavpotič/M24
Adrijan Bakić in Seku M. Conde

Seku M. Condé se veseli novih izzivov in novega leta, ki že napoveduje pestro zunanjepolitično dogajanje. »Lepo se je vrniti na voditeljsko mesto tako pomembne oddaje, kot je Globus. Še posebej v letu, ki prinaša toliko svetovnih izzivov.« Teme, ki so jih v Globusu obravnavali v letu 2023, bodo tudi teme leta 2024. Poleg vojn, podnebnih sprememb, vzpona umetne inteligence ter dogajanja v Varnostnem svetu in slovenske vloge v njem nas v prihajajočem letu čakajo tudi ruske, ameriške in evropske volitve. Izidi vseh teh volitev bodo vplivali na svetovno dogajanje in krojili tudi mednarodni položaj Slovenije.