Televizija

To so Netflix serije, ki so bile ukinjene

M.K.
22. 11. 2023, 11.35
Posodobljeno: 22. 11. 2023, 11.43
Deli članek:

Netflix je znan po tem, da ga pri odločitvi o nadaljevanju serij vodijo predvsem številke.

Netflix
Lockwood & Co.

Gledanost je prvi in najpomembnejši kriterij in zato nekatere serije, čeprav priljubljene med gledalci, pristanejo v košu. Katere je takšna usoda doletela letos?

Odpovedi serij so eden bolj bolečih pojavov za naročnike pretočnih vsebin. Nič ni hujšega kot ugotovitev, da priljubljena oddaja ne bo prejela zaključka, ki si ga zasluži. Namesto tega nas pusti v ugibanju in s kopico nerešenih vprašanj. Netflix nikakor ni edina mreža, ki je tega kriva, a je glede na svoj globalni obseg in količine vsebine, ki jo ustvarja, tista, ki s tem prizadene največ gledalcev. 

Nekaj je takšnih serij, od katerih se bomo v bližnji prihodnosti poslovili po »naravni poti«, saj se njihove zgodbe zaključujejo - med bolj priljubljenimi Krona, Firefly Lane in Never Have I Ever. A katere so tiste, ki so dočakale bolj nenaden konec?

Netflix
Shadow and Bone

Prva med takšnimi je Shadow and Bone, Netflixova velika fantazijska serija, in to kljub zvestemu in obširnemu krogu oboževalcev. Po prvi sezoni je gledanost padla tako drastično, da očitno niso imeli druge izbire, kot da snemanje tretje sezone odpovejo.

Po eni sami sezoni se je zaključila tudi humoristična serija Glamorous, v kateri je zaigrala Kim Cattrall. V njej smo spremljali Marca, ki je dobil sanjsko službo pri kozmetičnem mogotcu in začel osupljivo pot samospoznavanja med delovnim kaosom in romantičnimi izzivi. Odpovedana je bila najverjetneje zaradi slabe gledanosti že od premiere. 

Netflix
Glamorous

Zaradi slabega performansa je bila ukinjena tudi ena od glavnih novih avstralskih serij Wellmania s Celeste Barber v glavni vlogi. 

Welcome to Eden je bila Netflixova velika in odmevna znanstvenofantastična triler serija iz Španije, ki je svoj konec dočakala precej nenadoma, saj je bila le nekaj mesecev po prihodu druge sezone (z veliko slabšo gledanostjo od prve) ukinjena.

Netflix
Wellmania

V številkah se je skrival tudi propad mladinske serije Lockwood & Co., ki očitno ni privlačila dovolj ljudi in zbrala potrebnega števila predvajanih ur, da bi upravičila dodatno sezono. 

Med serijami, ki se ne bodo nadaljevale, so še: Man vs. Bee z Rowanom Atkinsonom, mehiški Rebelde, Bling Empire, Sex/Life, Young Wallander, Uncoupled, The Chair, Inside Job, 1899.