Televizija

Zaradi snemanja serije pristala v bolnišnici, obtožila Netflix!

M.K.
16. 11. 2023, 12.07
Posodobljeno: 16. 11. 2023, 12.12
Deli članek:

Igralka serije Bridgerton Ruby Barker je spregovorila o dveh epizodah psihoze, ki naj bi ju doživela zaradi serije.

Netflix
/

Ruby Barker je v oddaji The LOAF Podcast na Oxfordski univerzi razkrila, da je zaradi Netflixove uspešnice, ki temelji na seriji romanov Julie Quinn, doživela psihotične izbruhe, o katerih pa so vsi molčali, da ne bi škodovali seriji pred njeno premiero decembra 2020.

Barkerjeva je upodobila Marino Thompson, enega osrednjih likov prve sezone. »Bila sem vse slabša,« je pojasnila. »To je bilo zame res mučno mesto, saj je bil moj lik zelo odtujen, izobčen, sam, v teh grozljivih okoliščinah.« Na začetku prve sezone je Marina poslana živet k bratrancem, potem ko zboli za škandalozno boleznijo - zunajzakonsko nosečnostjo. Da bi prikrila svoje stanje, se s sestričnami trudi, da bi se čim prej poročila s katerimkoli plemičem in se tako izognila sramoti. Ko njeni načrti za poroko z enim teh snubcev propadejo, ker fant izve, da ga poskuša izkoristiti, Marina z mešanico zelišč poskuša povzročiti splav. Ob koncu sezone ji brat očeta njenega nerojenega otroka sporoči, da je umrl v vojni. Ker ve za njeno nosečnost, jo zaprosi za roko, in ona sprejme.

Profimedia
/

Igralka je na podkastu povedala tudi, da se je prvič zlomila teden dni po koncu snemanja prve sezone in so jo morali odpeljati v bolnišnico. Tam je bila približno leto dni, ko je okrevala, pa je bila premiera serije tik pred vrati. »Niti ena oseba z Netflixa, niti ena oseba iz Shondalanda, odkar sem doživela dva psihotična zloma zaradi snemanja te serije, ni niti stopila v stik z mano ali poslala elektronsko sporočilo, da bi me vprašala, ali sem v redu in ali bi mi koristila kakršnakoli oskrba po koncu ali podpora,« je nadaljevala. »Nihče.« Netflix očitkov še ni komentiral.

Netflix
/