Televizija

Netflix: Prvi pogled v serijo po stripovski uspešnici

M.K.
17. 11. 2023, 12.00
Deli članek:

Netflix nam je pred dnevi predstavil nekaj izsekov iz prihajajoče serije Dead Boy Detectives, ki nastaja po stripih Neila Gaimana in Matta Wagnerja.

Netflix
/

V glavnih vlogah serije bosta nastopila George Rexstrew in Jayden Revri kot najboljša prijatelja in duhova Edwin Payne in Charles Rowland, ki pomagata reševati paranormalne primere iz sveta smrtnikov. Serija je del vesolja, ki mu pripada tudi Sandman, saj sta bila detektivska lika prvič predstavljena v istoimenskih Gaimanovih stripih iz začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. Sprva je bila ideja za serijo razvita za HBO Max kot del vesolja DC, Edwin in Charles pa sta se že pojavila (čeprav v podobi drugih igralcev) v tretji sezoni Patrulja prekletih. Pri Warner Bros. Discovery so se nato odločili, da bodo pod vodstvom Jamesa Gunna in Petra Safrana prenovili vesolje DC, in sklenili, da Dead Boy Detectives niso skladni z njihovo vizijo. Serijo je tako kupil Netflix, pri katerem bo lahko živela ob boku povezanega Sandmana

Netflix
Kmalu prihajata duha detektiva, ki bosta reševala primere iz sveta smrtnikov.

»Vas preganja nadležni duh? Ali vam je demon ukradel ključne spomine? Morda boste želeli poklicati Dead Boy Detectives. Spoznajte Edwina Payna in Charlesa Rowlanda, najstnika, ki sta se sicer rodila desetletja narazen, a se nato našla v smrti. Zdaj sta najboljša prijatelja in duha, ki rešujeta skrivnosti. Storila bosta vse, da bi ostala skupaj - tudi pobegnila zlobnim čarovnicam, peklu in sami smrti. S pomočjo jasnovidke Crystal (Kassius Nelson) in njenega prijatelja Nika (Yuyu Kitamura) jima bo zagotovo uspelo razvozlati nekaj najbolj skrivnostnih paranormalnih primerov iz sveta smrtnikov,« so pri Netflixu opisali prihajajočo serijo, za katero še niso določili datuma izida. Po napovedniku sodeč pa zagotovo obeta veliko zabave in obilico razgibane vsebine.