Televizija

Netflix: Vroči psihološki triler z zvezdnico Bridgertona

M.K.
27. 10. 2023, 08.14
Posodobljeno: 27. 10. 2023, 08.16
Deli članek:

Po odmevnem januarskem debiju na festivalu Sundance, ki je privedel do dragega nakupa pravic s strani Netflixa, je romantični triler Fair Play, ki se odvija v svetu karierističnih finančnikov, zdaj na voljo za ogled tudi pri ponudniku pretočne vsebine. V filmu, ki govori o razpadu skrivnega razmerja med dvema investicijskima analitikoma, z odlično igro blesti Phoebe Dynevor (Bridgerton), z nepremagljivo vizijo pa scenaristka in režiserka Chloe Domont.

Netflix
Em in Luke sta sodelavca, v strukturi podjetja enakopravna, na skrivaj - in proti pravilom zaposlovalca - pa v zvezi.

Em in Luke sta sodelavca, v strukturi podjetja enakopravna, na skrivaj - in proti pravilom zaposlovalca - pa v zvezi. Ko eden od njunih nadrejenih izgubi službo, se začne šušljati, da ga bo nasledil Luke, a zgodi se obratno in napredovanje dodelijo Em. Oba sta se šolala na vrhunskih univerzah, a imata precej različno ozadje. Luke prihaja iz bogatejše družine, Em pa si je morala priboriti štipendijo. Ko je vstopila na trg dela, se je morala soočiti s seksizmom, ki ga njen partner ne bo nikoli razumel. Dokler ne začne uporabljati te diskriminacije, da bi jo spodkopal. Njuno razmerje pa tako začne razpadati. 

Netflix
Razpad skrivnega razmerja med dvema investicijskima analitikoma.

Poleg pronicljivega raziskovanja pisarniške politike in seksizma na delovnem mestu film raziskuje tudi dinamiko v njunem odnosu. Sprva sta njuna strast in telesno poželenje enakovredna - sta partnerja v medsebojnem užitku. Toda ko se njena zvezda v službi vzpenja, se njegovo nezadovoljstvo kaže v impotenci, v igricah moči, nazadnje pa v surovi sili. In čeprav je metafora včasih podana z nekoliko težko roko, učinkovito pokaže, kako je moška težnja k nasilju včasih lahko šibkost in ne moč.