Televizija

Kakšna bo letos silvestrska oddaja na TV Slovenija?

Alesh Maatko
22. 10. 2023, 17.00
Deli članek:

Znova se selijo v mariborsko Dvorano Tabor!

Adrijan Pregelj / RTV Slovenija
Lansko silvestrsko oddajo na nacionalki sta vodila Melani Mekicar in Blaž Švab.

Osrednja silvestrska oddaja na nacionalni televiziji bo tokrat nekaj posebnega, saj jo bodo ustvarjalci posneli 8. decembra 2023 v mariborski Dvorani Tabor, začela se bo ob 19. uri.

»Po nekaj letih se znova selimo v Dvorano Tabor v Maribor, kjer bomo v sodelovanju s koproducentom Gvidom Polancem (ki vodi npr. tudi zasedbo Perpetuum Jazzile) znova organizirali snemanje osrednje silvestrske oddaje na TV Slovenija1 Srečno 2024!« je za uvod strnil urednik projekta Andrej Hofer, ki je ob tem dodal še nekaj zanimivosti: »V triurnem programu brez prekinitev bo nastopilo več kot 100 pevk in pevcev različnih glasbenih zvrsti, od popa, rocka do slovenske glasbe, popevk, polk in valčkov. Veselim se vrnitve kot Lessie, ki se vrača h koreninam. V Mariboru je bilo vedno fino, odlična 'čaga', tudi takrat, ko smo se kar štiri ure vozili v koloni v snegu nazaj v Ljubljano, reportažni vozili pa sta ostali kar za dvorano, saj nista zmogli premagati zasnežene klančine.«

Kot smo še izvedeli, sta scenarista prireditve Jure Karas (besedilo voditeljev) in Blaž Švab (voditelj in koproducent), režiserske niti pa bo imel v rokah Marjan Kučej.