Televizija

Netflix: Z Diano tudi konec serije?

M.K.
18. 10. 2023, 19.06
Posodobljeno: 19. 10. 2023, 09.03
Deli članek:

Šesta in zadnja sezona serije Krona (The Crown) bo uradno razdeljena na dva dela, oba pa naj bi na Netflix prišla še letos. Prvi v novembru, drugi pa mesec kasneje, decembra 2023. S katerimi dogodki, ki črpajo navdih iz resničnih življenj članov britanske kraljeve družine, bodo zaključili zgodbo?

Netflix
To so novinci Meg Bellamy (Kate Middleton), Rufus Kampa (mlajši princ William) in Ed McVey (starejši princ William).

Serija Krona, ki jo je ustvaril Peter Morgan, je postala ena izmed najbolj priljubljenih izvirnih serij, ki jih ponuja Netflix. Že od prve sezone je sedla tudi na prestol med najdražjimi serijami tega ponudnika pretočne vsebine, saj je vsaka od njenih sezon stala več kot sto milijonov funtov. Sprva so zanjo načrtovali le pet delov, a so se med snemanjem pete, zdaj predzadnje, sezone premislili in napovedali nadaljevanje s šesto. Ta bo razdeljena na dva dela - prve štiri epizode bodo na voljo za ogled od 16. novembra, drugih šest pa od 14. decembra.

Netflix
Že od prve sezone je sedla tudi na prestol med najdražjimi serijami

V prvih štirih sezonah je bila serija nominirana za 423 nagrad, od tega jih je prejela 129. Leta 2021 je pometla s konkurenco na 73. podelitvi nagrad emmy in osvojila vseh sedem kipcev v dramskih kategorijah, vključno z nagrado za izjemno glavno igralko v dramski seriji za Olivio Colman, ki je upodobila kraljico Elizabeto II.

Videli bomo tudi Kate

V prvem delu šeste sezone bomo spremljali razcvet ljubezni med princeso Diano in Dodijem Fayedom ter njun prerani konec v usodni prometni nesreči. V zadnjem poglavju, drugem delu šeste sezone, pa bo prikazano potovanje princa Williama, ko se je po materini smrti poskušal spet vključiti v življenje na univerzi Eton, medtem ko se v palači borijo za milost javnega mnenja. Kraljica Elizabeta ob svojem zlatem jubileju razmišlja o prihodnosti monarhije, princ Charles in Camilla pa proslavljata svojo poroko. Pri Netflixu so razkrili tudi, da se bo serija končala v upanju na svetlo prihodnost z začetkom nove kraljeve pravljice z Williamom in Kate.

V šesti sezoni se vračajo že znani obrazi: Imelda Staunton v vlogi kraljice Elizabete II., Jonathan Pryce v vlogi princa Filipa, Lesley Manville v vlogi princese Margarete, Dominic West v vlogi princa Charlesa in Elizabeth Debicki v vlogi princese Diane. Že septembra lani pa smo izvedeli tudi, kdo bo prevzel vlogo mlade Kate Middleton in princa Williama. To so novinci Meg Bellamy (Kate Middleton), Rufus Kampa (mlajši princ William) in Ed McVey (starejši princ William).