Televizija

Leila Aleksandra Jelić o glasbi na vseh obratih

Alesh Maatko
16. 10. 2023, 13.14
Posodobljeno: 16. 10. 2023, 13.16
Deli članek:

Sobotni večeri na drugem programu Televizije Slovenija so obarvani glasbeno.

RTV Slovenija
Leila Aleksandra Jelić

Nacionalna televizija je pred dnevi (končno) dobila tudi novo tedensko glasbeno oddajo 33/45, ki govori o ustvarjalcih različnih glasbenih zvrsti, kreativnih procesih in zaodrju. Poleg tega bo oddaja sledila dogodkom na sceni, jih napovedovala in gostila glasbenike. Za piko na i bo predstavljen tudi spot tedna, ki ga bodo gledalci izbrali na spletu.
Voditeljica oddaje je Leila Aleksandra Jelić, ki je v zadnjih letih delovala na področju kulture, predvsem filma in glasbe. Izkušnje je nabirala v okviru Društva slovenskih pisateljev, sodelovala v produkcijskih in režijskih procesih slovenskih filmov, kot novinarka je pisala o glasbi in družbi. Je tudi glasbenica. Njena skladba Rajske ptice je bila nemalokrat predvajana na radijskih programih, v duetu z Bordojem je posnela skladbo Nebo.

RTV Slovenija
Leila Aleksandra Jelić

»Najlepši del priprav na oddajo je zavedanje, kako nastaja glasba, kako jo je včasih noro težko oblikovati, ujeti in definirati po svoje. Z ekipo oddaje delimo navdušenje zaradi visoke kakovosti glasbe v Sloveniji ta hip in se veselimo širjenja dobrih besed o njej,« je med pripravami na prvo oddajo, ki smo jo lahko spremljali 30. septembra, povedala Leila, ki je skozi prve tri oddaje v studiu gostila Bojana Cvjetićanina, Gregorja Strasbergerja (MRFJ), Leopolda I., Regen in Sašo Vipotnik, AKA Neomi, poleg tega pa so v oddaji spregovorili še Nikola Sekulović, Jizah, Sahareya, Kokosy, Rapetek in Masayah.

A. M., foto: TV Slovenija