Televizija

Intervju: Vanja Vardjan

E. J.
30. 8. 2018, 03.00
Deli članek:

Novi odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija obljublja sveže kvize in poudarek na satiri ter ugotavlja.: »Težava je – v denarju.«

TVS
Vanja Vardjan

Že tretjič ste na položaju urednika Razvedrilnega programa na TV Slovenija. Zakaj ste se znova podali v tekmo za urednika, vam je ustvarjanje tega programa v izziv?
Da, to mi je izziv, ker se mi zdi, da se na tem področju dogajajo vedno nove stvari. Zdi se mi tudi, da je vredno sodelovati z ljudmi, ki ustvarjajo ta program, ker so dobri. Bila je nekakšna »vzajemna« želja, da se vrnem na mesto urednika.

Kaj se nam obeta v razvedrilnem programu? Iz časa vaših prejšnjih urednikovanj se spomnimo oddaj Spet doma, Tistega lepega popoldneva z Anjo Tomažin in Ladom Bizovičarjem, Hri-bar ... Boste vpeljali kakšne podobne ali nove oddaje, formate?
V jeseni žal ne bo posebnih novosti, saj je programsko poslovni načrt že sprejet. Mandat sem nastopil 1. junija in poleti se ne da veliko narediti; mesec in pol je za ustvarjanje novih oddaj res malo časa. Do resnejših sprememb bo prišlo po novem letu. Ker je konkurenca na področju televizije zelo močna, še ne bi razkrival vseh kart, vendar pa lahko povem, da bom dal poudarek na to, da bi našli nov kviz znanja, kar se mi zdi zelo pomembno. Tudi komercialne televizije naj bi imele »prime time« kviz. Tako za gledalce kot za ustvarjalce in tekmovalce pa je najbolj primerno, da kvizi niso podobnih zvrsti. Prav tako menim, da se da več narediti na področju satire, in to se bo zgodilo, ter na področju glasbe.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!