Televizija

Nismo mrhovinarji!

B. P.
3. 5. 2018, 03.00
Deli članek:

Tanja Postružnik Koren, voditeljica šova Ljubezen po domače, ob katerem se krešejo iskre in ki gledalce ne pušča ravnodušne. Kaj je res in kaj zaigrano?

Oddaja je tako kontroverzna, da se ljudje sprašujejo, ali v njej nastopajo resnični ljudje ali je vse skupaj zrežirano in zaigrano. Kaj je torej res in kaj ni? Na vsa vprašanja nam je odgovorila voditeljica Tanja Postružnik Koren.


Kot pravi, smo Slovenci končno ugotovili oziroma si priznali, da v oddaji nastopajo resnični ljudje iz mesa in krvi, z zanimivimi lastnostmi in značaji. Tudi v resničnem življenju vsak pozna kakšnega Jožeta ali Vesno, in če si še tako težko priznamo, vse, kar se dogaja v oddaji, ni nekulturno, pač pa naravno, je prepričana Tanja, ki dodaja: »Saj vemo, kakšna je razlika med 'naturo' in kulturo. Vsi se vse življenje skušamo 'kultivirati' in si nadeti neke maske. Tu pa je kopica nravi ljudi s poudarjenimi lastnostmi, ki jih spretno vključimo v oddajo. Ravno v tem je čar, da je to taka pravljica, da skoraj ne more biti resnična, ampak je. Naslednjič si jo spet z veseljem pogledaš.«

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!