Televizija

Sestri Božič iz Reke ljubezni

B. P.
21. 12. 2017, 03.00
Deli članek:

Teji Glažar in Marinki Štern, ki nimata časa za penzijo, so se poti križale že v Usodnem vinu, kjer sta bili smrtni sovražnici, v Reki ljubezni pa sta sestri.

Teja, ki je bila v Usodnem vinu prijazna babi Ana, je zdaj zoprna vaška čarovnica Angelca Božič, Marinka, ki je bila prej opravljiva Neža Fažon, pa je zdaj priljubljena Tereza Božič.

TEJA GLAŽAR: »Privajam se na to, da me ne marajo.« 

Tokrat kot Angelca Božič niste preveč priljubljeni pri gledalcih, kajne?
Moje oboževalke me tolažijo, da lik ni tako simpatičen, kot je bil tisti v Usodnem vinu, ampak da ga pa dobro igram. (smeh) Tereza, moja sestra, je dobra in prijazna, jaz pa sem tečna in zoprna, kar gledalcem seveda ni najbolj všeč. Sošolec mi je povedal, da mu je neka znanka rekla, da bi me najraje kar zbrcala. (smeh)

Pa vas to moti?
Seveda mi je bilo bolj všeč, ko so me imeli v Usodnem vinu radi. Je pa tudi res, da nimam veliko izkušenj z negativnimi vlogami, to je pravzaprav ena prvih takih, zato se šele privajam na to, da me ne marajo.

MARINKA ŠTERN: »Sva kot Stan in Olio.« 

Vaš lik, Tereza, je pri gledalcih priljubljen, Angelca pa ne. Kako to sprejemate?
Želim si, da bi bili obe priljubljeni, ker imam izkušnje s tem še iz Usodnega vina. Tam sem bila bolj »žleht«, zato so me ljudje na cesti včasih ustavili in mi rekli, da jih »fajn sučem«. No, zdaj me pa nihče ne ustavi in reče, kako sem dobra. (smeh) No, kakšen že reče, da je Tereza dobra, Angelca pa malo bolj opravljiva. Včasih se mi zdi, da so »tažlehtni« gledalcem celo še bolj všeč, kar je lahko nevarno. (smeh)

Pa vas moti, če ste zaradi lika nepriljubljeni?
Mene nobena stvar ne moti, kar se tega tiče. Za vsak značaj se potrudim, kakršenkoli že je. Tista opravljiva Neža Fažon iz Usodnega vina je bila precej od vraga, a so jo ljudje imeli kar radi. Tako da v tem ne vidim nobene težave. Potrudim se za vsako vlogo in vedno naredim najboljše, kot zmorem.

Celoten članek vas čaka v novi številki revije Vklop!