Televizija

Znan obraz ima svojo podobo

B. P.
2. 11. 2017, 03.00
Deli članek:

Tanja Birgmajer in Mirjam Kavčič sta tisti dami, ki v oddaji Znan obraz ima svoj glas skrbita za to, da so tekmovalci čim bolj podobni originalom.

Kostumografinja Tanja Škrbić Birgmajer in maskerka Mirjam Kavčič imata zelo impresivne reference vsaka na svojem področju. Tanja je kot asistentka kostumografije začela pri filmu Babica gre na jug in bila nazadnje samostojna kostumografka v filmu Nika. Po njeni zamisli so bili urejeni tudi igralci v nadaljevankah Vrtičkarji, Naša mala klinika in Čista desetka. Tudi Mirjam je sodelovala pri toliko filmih, da jih nisva mogli prešteti na prste obeh rok, med njimi pri Šanghaju, za katerega je prejela vesno za najboljšo masko. Tanja in Mirjam z roko v roki že od vsega začetka skrbita tudi za vrhunsko dodelano podobo tekmovalcev v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Preverili smo, s kakšnimi izzivi se spopadata pri znanih preobrazbah.

Katera preobrazba je bila do zdaj največji izziv?
Tanja: Zagotovo Ledeno kraljestvo: obleka, ki jo je nosila Nika Zorjan. Prvič smo delali dve obleki v eni. Vanjo smo napeljali najlonsko vrvico, za katero je bilo treba potegniti, da se je razprla. Smo se kar precej namučile, da smo pogruntale sistem. Ta in pa Maja Keuc.
Mirjam: Rag N Bone Man, zaradi same tehnike izdelave in ker je bilo treba v masko 'napikati' lase. Vsakega posebej, da je bilo videti res naravno.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!