Televizija

Poučno, a zabavno

S. J.
25. 5. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na snemanju finala Malih sivih celic

Nova oziroma prenovljena sezona (že 23.!) oddaje Male sive celice se zaključuje. To soboto bo na sporedu še veliki finale, v katerem se bosta spopadli finalni ekipi III. OŠ Celje in OŠ Ljudski vrt Ptuj, ki sta se zagrizeno borili do konca.

Oddaja Male sive celice je že dolgo stalnica na TV SLO. Prejšnji voditelj Pavle Ravnohrib se je z nekaterimi sodelavci poslovil lani, njegovo vlogo pa je več kot uspešno prevzel igralski kolega mlajše generacije Nik Škrlec, ki so ga mladi tekmovalci takoj vzeli za svojega. »Na začetku mi je bilo težko, kot je vedno težko ob začetku nečesa novega. Sedaj sem vesel, da je za nami 32 oddaj, ker se počutim veliko bolj sproščeno, tako s tekmovalci kot navijači,« nam je povedal Nik, ki je v otroštvu tudi sam gledal oddajo, tekmoval pa ni, čeprav so si menda s sošolci to želeli, vendar njihova šola ni sodelovala. Takrat je oddajo vodil Ravnohrib, s katerim je Nik pred časom že sodeloval na gledaliških odrih.
Velika prenova
Oddaja se je v tej sezoni povsem prenovila. Že na prvi pogled je studio precej bolj živahen; pravzaprav so scenografi izvrstno izkoristili vsak kotiček televizijskega studia, tako da so lahko otroci svoje rezultate preizkusili še v praktičnih eksperimentih, kar je za mlade gledalce še posebej zanimivo.

Več v novi številki revije Vklop!