Televizija

Z bratsko ljubeznijo nad teroriste

T. I.
30. 3. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ekskluzivno! Intervju z enim od glavnih akterjev Bega iz zapora, ki se po osmih letih premierno vrača na male zaslone.

Popularnemu oživljanju pred leti sila uspešnih serij, kot denimo Midve z mamo ali pa Dosjeji X, se na veselje oboževalcev z devetimi (in menda samo toliko) čisto novimi epizodami pridružuje tudi težko pričakovani Beg iz zapora (Prison Break). Serija, ki je navduševala med letoma 2005 in 2009, znova stavi na tesno povezanost med bratoma, starejšim Lincolnom, ki tokrat iz jemenskega zapora rešuje mlajšega Michaela (Wentworth Miller), ki vendarle ni mrtev, kot smo mislili. Poleg bratov so nazaj Sara (zdaj poročena z drugim), Kellerman in zloglasni pobegli kaznjenci Sucre, T-Bag in C-Note, zgodba pa se ne bo izognila aktualnim temam, kot je terorizem. O ponovni združitvi nam je več povedal avstralski igralec angleških korenin Dominic Purcell, ki igra Lincolna.


Je bila vrnitev v serijo preprosta odločitev?
Z Wentworthom sva skupaj snemala serijo Flash in pogovor je seveda naletel tudi na Beg, o tem, da bi ga oživili in kje bi bila najina lika danes. Idejo sva posredovala Foxovi producentki, in bila je navdušena, da sva oba za to, da nadaljujemo. Vsi so domnevali, da Wentworth (še vedno) ni za, da se je »upokojil«, in ko si je premislil, je zadeva takoj stekla.
Kako je bilo snemati skupaj po toliko letih?
Midva sva tako ali tako že vmes igrala skupaj v Flashu. Z Wentworthom sva velika prijatelja, zato je bilo vse naravno. Še najbolj nenavadno je bilo zame v nekaj prvih prizorih, ko sem se spraševal, ali je to res Lincoln. Ja, ja, to je res on.
Izmed vsega, kar ste posneli, ljudje vedno najprej omenijo Beg iz zapora …
Seveda. Sam sicer ne maram besed, kot so »ikonsko« in »svetovni fenomen«, ampak novinarji mi to vseskozi mečejo pred nos, torej je očitno nekaj na tem. Seveda sem zelo ponosen na to.
Michael je torej znova v zaporu, tokrat v Jemnu, kajne?
Ja, in Lincoln se odpravi za njim na Bližnji vzhod in se sooči s teroristi, z Islamsko državo, z veliko norimi stvarmi. Kar gledalce privlači pri tej seriji, je vez, ljubezen med bratoma, gre za univerzalno temo. Kaj vse bi storili, da bi rešili ljubljeno osebo? Kemija in dinamika med Michaelom in Lincolnom je čudovita. Sta kot noč in dan, in hkrati zelo podobna.

Več preberite v novi številki revije Vklop!