Televizija

Pripravite se na dramo!

M.V.
19. 1. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

»Četrta sezona Usodnega vina bo zelo dramatična, prava 'štala',« razkriva Klemen Janežič.

Na male zaslone se vrača serija Usodno vino, prihajata pa tudi dva nova lika, nekdanja »lahka punca«, divja Šantal, ki jo igra Lara Jankovič, in kanadski podjetnik Maks Zorc, ki želi maščevati smrt mame. Igra ga Pavle Ravnohrib.

O tem, kaj prinaša četrta sezona, smo želeli poklepetati z Injo Zalta in Klemnom Janežičem, ki igrata osrednji par Nino in Martina, a je Inja intervju zavrnila, zato smo pač zaslišali le Klemna.

Če bi že na začetku vedeli, da bo serija trajala vsaj štiri sezone

Ne vem, če bi se spustil v to. Saj je super priložnost, ker nenazadnje je denarja, namenjenega za kulturo, vedno manj, moja plača mladega igralca je smešna, zato mi serija omogoča, da lahko malo bolj stopim na svoje noge. Iz tega stališča je super. A sem trenutno v fazi razvoja, zelo na široko vstopam v prostor umetnosti, zato bi me verjetno prestrašilo, če bi že v začetku rekli, da bo tako dolgo trajalo. Tako pa gremo postopoma in se razveselimo vsake sezone posebej, pa naučil sem si narediti prostor tudi za druge stvari. Ponosen sem, da smo prišli vse do četrte sezone, a počasi bo dovolj. (smeh) Samo upam, da bo zaključek zadovoljil apetite naših gledalcev. Če sem iskren, še sam ne vem, kako se konča.

Trenutno še snemate ali ste posneli že celotno četrto sezono?

Še snemamo. Začeli smo novembra, takoj po koncu snemanja tretje sezone, brez premora. Prosto smo imeli le deset dni med prazniki, od 3. januarja pa že trdo delamo naprej. Oziroma vsi ostali delajo, jaz sem še en mesec prost.

Kako to?

Hja, nekaj se zgodi z Martinom in tako mi trenutno ni treba snemati. To se je odlično poklopilo z mojim delom v gledališču – decembra smo imeli veliko predstav, tudi premiero Merlina ali Puste dežele, sedaj pa se lahko končno malo ustavim, grem s prijatelji na pivo in v miru pišem magisterij.

Celoten intervju in več o novih likih najdete v novi številki revije Vklop!