Televizija

Leto Gorskega zdravnika

M.V.
5. 1. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kaj je zaznamovalo naše televizijske programe v preteklem letu? Zagotovo avstrijsko-nemška serija Gorski zdravnik!

GORSKI ZDRAVNIK PRED VSEMI

Le kdo si je mislil, da bo čuteči tirolski zdravnik, ki lahko pomaga vsem, le sebi ne, postal takšen hit tudi pri nas? Očitno alpski zrak, vaška skupnost in zdravstvene težave omamno vplivajo na Slovenke, saj so za dr. Gruberjem, ki ga igra Hans Sigl, čisto ponorele. Zvrstila so se »romanja« na kraj snemanja, nekatere gledalke pa so celo resno spraševale, kako se lahko pri dr. Gruberju naročijo na pregled. Na Pop TV obljubljajo, da bodo enkrat spomladi predvajali aktualno deseto sezono serije, za neučakane pa je ta že na sporedu televizij ORF in ZDF.

IGRANA PRODUKCIJA

Dokončno se je razcvetela domača igrana produkcija, ki sta ji dominirali neprekosljivi žajfnici Usodno vino (tretja sezona) na Pop TV in Ena žlahtna štorija (četrta sezona) na Planetu TV. Gledalci so precej razdeljeni: eni prisegajo na eno, drugi na drugo, tretji pa kar na obe. In vesela novica za vse: obe seriji se bosta nadaljevali tudi letos, Vino že 23. januarja. TV Slovenija s serijo Več po oglasih žal ni navdušila, malce bolje je šlo humorističnima nanizankama Takle mamo (Pop) in Da dragi! Da draga! (Planet).

MENJAVE KADROV

Po 22 sezonah kviza za osnovnošolce Male sive celice so morali oditi voditelj Pavle Ravnohrib ter ustvarjalca Darko Hederih in Marjan Škvorc, 23. sezona oddaje pa se je vrnila v novi preobleki in z novim voditeljem Nikom Škrlecem. Od svojih zvestih Firbcologov se je po štirih letih moral posloviti tudi Gašper Tič, bojda ker je sodeloval pri oddaji Znan obraz ima svoj glas na komercialki. Na vrat na nos ga je nadomestila kolegica Pia Zemljič.

Celoten članek najdete v aktualni številki revije Vklop!