Televizija

Darja Gajšek in Blaž Švab

M. V.
29. 12. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na TVS bomo silvestrovali skupaj s Slovenskim pozdravom. »To bo res taka prava slovenska fešta,« obljubljata voditelja Darja in Blaž.

Spet bosta gledalce nacionalke popeljala v novo leto. Oddaja je bila sicer posneta kak mesec vnaprej; kako ste padli v silvestrsko vzdušje?

Darja: Krasno! Nimaš občutka, ali je 2. ali 31. december – tam se ljudje dve uri zabavajo. Super je bilo. Ljudje so sicer letos malo manj čudno gledali kot lani, ko smo odpirali šampanjce. Letos je celo zaokrožilo po družbenih omrežjih: »Srečno novo leto!« (smeh)

Blaž: Ljudje so kar za štose. Vedeli so, da prihajajo na snemanje silvestrske oddaje in so se tako tudi vedli. Pa tudi izvajalci – so si voščili že na vajah. Vzdušje je bilo fantastično, mariborska Dvorana Tabor razprodana. Na odru je bilo kakih 20 miz, za njimi je sedelo okoli sto glasbenikov in vse mize so bile ozvočene, torej so vsi peli vse pesmi v živo, tudi pesmi drugih izvajalcev, vmes pa so prihajali gostje. Fantastično! Tehnično pa je bilo seveda zelo zahtevno, z vsemi glasbeniki smo se morali prej dobiti, da smo vadili izvedbo. Vsi so morali znati dve uri in dvajset minut programa na pamet. In je uspelo!

Darja: To je dober pokazatelj, da imamo Slovenci krasno muziko, da lahko z njo naredimo več kot dve uri odličnega programa. In slovenska oddaja s slovensko besedo, slovensko pesmijo, slovenskimi ritmi je doprinos k ohranjanju jezika, kulture, zavesti.

Blaž: Prepričan sem, da bodo gledalci uživali prav toliko, kot smo mi in ljudje v dvorani. Na odru sta se nama pridružila še igralca Lucija Ćirović in Jure Ivanušič, humorista v novoletnih vlogah. Super sta bila. Kar nekaj bo ne toliko znanih obrazov, odličnih pevcev, ki jih gledalci še ne poznajo, ki bodo peli slovenske uspešnice. Zelo pestro in atraktivno bo. Kaj je bilo najtežje? Dve uri dvajset izvajalci niso smeli klepetati, ker so bili ves čas na odru in ozvočeni in se je vse slišalo. (smeh)

Blaž, ste res padli na odru?

Ja, zdrsnilo mi je in sem padel. Na srečo pa kamera tega ni ujela. Če bi, bi bilo zabavno. Važno, da sem preživel. (smeh)

Se Slovenski pozdrav nadaljuje tudi v letu 2017?

Darja: Ja, oddaja gre naprej.

Blaž: Sezona se nadaljuje marca, januar in februar sta rezervirana za dobre glasbene koncerte, mi pa imamo čas za pripravo nove sezone. Ali bomo na terenu ali v studiu, je še prezgodaj govoriti.

Za vaju pa prihaja čas počitka?

Darja: (smeh) Ah, žal ne. Najina služba te vzame celega, to je del življenja, ni praznikov, ni bolniške, ni nedelj … Si pa, vsaj jaz, vmes vzamem kak dan na teden in kako uro na dan zase, za knjigo, savno, plavanje, hribe, tek, šport … Če sam sebe ne neguješ čez leto, ti tudi tedenski ali dvotedenski dopust na koncu, ko si skurjen in uničen, ne pomaga.

Blaž: Jaz sem si oddahnil, ker so večji projekti za mano. Si tudi sam vmes, med letom, privoščim kak drobec zase, če bo le mogoče, pa bom v januarju za par dni kam odpotoval, v kako evropsko mesto. Ali pa vsaj šel v toplice, malo za dušo – Slovenci imamo super zdravilišča, zelo na nivoju. Kak daljši, konkreten dopust pa verjetno ne bo mogoč, ker z Modrijani igramo vsak konec tedna tudi januarja in februarja.

Celoten intervju vas čaka v novi številki revije Vklop!