One/oni

Srečno zaljubljen že več kot 20 let

Nejc Simšič
24. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Prvak ljubljanske Drame, talentiran glasbenik in igralec, vsestranski umetnik Janez Škof je pred kratkim praznoval 20. obletnico dela v ljubljanski Drami, kjer je ustvaril ogromno nepozabnih vlog, hkrati pa je več kot 20 let tudi srečno poročen s svojo japonsko soprogo, dr. Nagiso Moritoki Škof.

S.R.
Čeprav igralec Janez Škof redko pride na kak dogodek v spremstvu žene, je pred dnevi prišel z roko v roki s simpatično soprogo, Japonko Nagiso Moritoki Škof, s kateri sta srečno poročena že več kot 20

Priljubljeni igralec Janez Škof, ki je konec lanskega leta praznoval 63 let, je znan po tem, da svoje zasebnosti javno ne razkazuje rad, zato ju je tudi s soprogo zelo redko srečati skupaj, a nas je pred dnevi razveselil, ko je naredil izjemo in na dogodek v Kinodvor prišel z roko v roki v spremstvu svoje simpatične japonske soproge, jezikoslovke in glasbenice dr. Nagise Moritoki Škof, s katero sta se spoznala med ustvarjanjem Bergerjeve predstave leta 1997, danes pa sta srečno poročena že več kot 20 let. Zakonca Moritoki Škof živita na Verdu pri Vrhniki in sta ponosna starša trem skupnim otrokom, dvema hčerama in sinu. »Moja Nagisa je dama mnogih talentov, saj je odlična glasbenica, igra japonsko harfo, hkrati pa je zelo ustvarjalna, uči na Filozofski fakulteti. Pri nas doma vlada glasba, če temu tako rečem, saj poleg naju z ženo imajo tudi otroci radi glasbo in hodijo v glasbeno šolo, tako da vsak dan poslušam flavto, saksofon in violino. Na srečo jih žena kdaj kam odpelje, da imam malo miru,« v smehu pove igralec, ki mu je večkrat žal, da se ni naučil japonskega jezika, medtem ko soproga Nagisa govori slovensko in še kup drugih jezikov, saj je priznana jezikoslovka.

S.R.
Janez Škof

20 let ustvarjanja v Drami

Leta 2003 je Janez Škof po 13 letih zapustil Slovensko mladinsko gledališče in postal član SNG Drama Ljubljana, osrednjega dramskega gledališča v Sloveniji z največjim, najprepoznavnejšim in najuglednejšim ansamblom, v katerem je eden od 44 igralcev in igralk. »Hitro je minilo. V nekem trenutku se mi je zdelo, da sem bil pol življenja v Mladinskem gledališču, pa je bilo le trinajst let, zavedel sem se, da sem v Drami še dlje. Hitro je minilo teh dvajset let. In otroci so vmes zrasli. Tistega leta se mi je rodila Boža, najstarejša od mlajših treh otrok. No, ona je že šla od doma, s fantom živi v Ljubljani, tudi druga dva sta že v srednjih šolah, hitro gre,« je lani povedal v intervjuju za Delo. Trenutno navdušuje v najpogosteje uprizarjani Shakespearovi komediji Kar hočete, kjer igra Norca, hkrati pa je poskrbel tudi za uglasbitev pesmi v predstavi. Da je polno zaposlen, je poleg službe v gledališču kriva tudi njegova glasbena skupina Čompe, v kateri se pospešeno dogovarjajo, da bodo naredili še en album, saj ima v glavi dovolj materiala, le v akcijo je treba. Škof pa navdušuje tudi v novem slovenskem filmu Šterkijada, v katerem se je prelevil v ekscentričnega morjeplovca Jureta Šterka, očeta režiserja Igorja Šterka.

S.R.
Janez Škof s soigralcema in režiserjem filma Šterkijada