One/oni

Naši znani obrazi ne marajo mraza

Teja Pelko
8. 12. 2023, 10.00
Posodobljeno: 10. 12. 2023, 11.51
Deli članek:

Najbolj jih pogreje čaj!

Osebni album
Tilen Lotrič

Čeprav smo koledarsko še v jeseni, pa je zima že pokazala svoje zobe. Večini vprašanih znanih Slovencev in Slovenk to ni pretirano všeč, da se jim mraz ne zaleze pod kožo, pa skrbijo na različne načine. Nekateri tudi tako, da za nekaj časa pobegnejo na toplo.

Mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran
Res, res ne maram mraza! Sem človek sonca! Konec koncev se po mojih žilah pretaka afriška kri. V mrzlih mesecih spijem precej toplega čaja, ves čas sem pokrita z odejo. Po novem si segrejem vodo in jo uporabim za termofor.

M24
Irena Yebuah Tiran

Pevec Tilen Lotrič
Mraz mi je super. Ne bi se branil, če bi zapadel sneg. Obožujem zimo in praznično vzdušje v decembru: hrano, kuhančke, lučke … ter (dolge) zimske plašče❤️, ki me ob kapi in rokavicah tudi grejejo. Škoda je edino, ker je tako hitro tema.

Glasbenica in pedagoginja Sandra Klemm - Sendi
Sem bolj ljubiteljica toplih dni in krajev. Zimo bi najraje prespala. V mrzlih dneh se pogrejem ob čaju, pokrita s toplo odejo, in ob branju dobre knjige ter gledanju filmov. Decembrski čas me poživi, januar in februar bi pa raje prespala.

Production Lair
Sandra Klemm - Sendi

Glasbenik Nino Ošlak
Vsi, ki me vsaj malo poznajo, vedo, da obožujem poletje. Mraz imam pa rad samo takrat, ko je smučarska sezona. Če je res mrzlo, oblečem kakšen pulover več ali pa doma zakurim kamin.

Luka Blatnik
Nino Ošlak

Igralka in pevka Lara Jankovič
Včasih mi je bil mraz zoprn, zdaj sem se pa utrdila in me ne moti. Navadila sem se zdržati, če kdaj premrznem, in tako sem se tudi na mraz navadila. Dobro se oblečem in predvsem moram imeti tople nogavice in tople vložke v čevljih ter rokavice. Doma pa ne kurim preveč, ker ob pretoplem zraku postanem zaspana in težko diham.

M24/Sašo Radej
Lara Jankovič

Voditelj Miha Deželak
Malo sem v protislovju s samim seboj, ko razmišljam o mrazu. Čeprav obožujem smučanje, mi bolj prijajo toplejša obdobja. Mogoče bi moral začeti smučati na valovih. Nizke temperature mi prinašajo določene težave. Ravno danes sem zamudil v službo, ker sem moral čistiti vetrobransko steklo pred vožnjo. Tudi oblačenje in preoblačenje je daljši proces pozimi, ko pritisne mraz. Glede na to, da se mi služba začne že ob petih zjutraj, mraz res ni moj zaveznik, pa še prehladi so bolj pogosti. Kako se ogrejem? Topla bunda in topel čaj z medom sta najboljša rešitev. Sem pa tja pa med zamenjam z rumom. Vemo, da je rum dober za pogum. S pogumom gremo nad mraz ... Kaj pa nam preostane drugega?

Ivan Valtl
Miha Deželak

Glasbenica Ani Frece Križanič
Rada imam letne čase. Poletje s svojim viškom energije občutim tudi sama, rada pa se predajam tudi energiji zime, ki prinaša s seboj več počitka in usmerjenosti vase. Zadnja leta vse bolj uživam tudi v hladnih dneh, tudi megli. Začela sem sprejemati vse, kar je, lep dan si narediš sam, pomanjkanje sonca me ne dela otožne. Res pa pozimi rada več počivam. Je pa tudi dejstvo, da se zadnja leta pozimi z možem odpraviva na toplo vsaj za deset dni, če ne več, ker je njegova služba organiziranje butičnih potovanj v Aziji in Indoneziji. Tako združimo prijetno s koristnim in ne bom lagala, da mi ne prija presekati zime s toplim soncem. Tako si torej pogrejem srce. V zimskem času, od decembra do februarja, pa tudi praznujemo rojstne dni kar vsi štirje člani družine in tako se grejemo tudi s praznovanji in druženji ob družinski mizi.

Katja Jakus
ani frece

Voditelj Nejc Krevs
Sem človek poletja in njegovih sončnih radosti, zato je zame zima vedno hladno presenečenje, hkrati pa tudi priložnost, da se večplastno oblečem. Najdem nove modne trende, na srajco oblečem še kakšen pulover, predvsem pa si dobro zavijem šal okoli vratu. V teh dneh me najbolj pogreje topel objem žene, rad zaidem tudi v kakšno kavarnico s kaminom in uravnavam telesno temperaturo s toplim čajem. Smučanje v Italiji ali kopanje na Hrvaškem? Obojega je bilo veliko, še vedno pa raje skočim v morje!

Adrijan Pregelj
Nejc Krevs

Pevka Ana Soklič
Mraza ne maram preveč. Jaz bi sneg samo okoli božiča in novega leta, potem pa direktivca v pomlad. (smeh) Ti dolgi dnevi, večinoma v temi, saj je ob štirih že vsega konec, res niso zame. Sicer pa kar veliko hodim, dostikrat tudi po več kilometrov dnevno. Zdaj na jesen, ker obisk gora ni bil več priporočljiv zaradi vremena, sem za alternativo hodila več po ravnem. Večkrat okoli Blejskega jezera, okoli Šobca, zadnjič se mi je nabralo vsega skupaj 11 kilometrov; res je super občutek, ogreješ se in na večer se res odlično počutiš. Zelo sem rada zunaj, kadar je le možno. Ko opravim z vsakodnevnimi obveznostmi, se kar rada odpravim. Pa čimveč po naravi, v gozdu je čudovito v vseh letnih časih. Zadnjič sva bila s Petrom na Krasu, na spodmolih, res čudovita lokacija. Tamkajšnji prebivalci spodmolom rečejo tudi ušesa Istre. Res so spektakularni. Greje pa me tudi čajček, ki sva ga prinesla iz Egipta, pijemo ga že celo jesen. Pa ko človek dela tisto, kar ga veseli. V družbi pravih oseb in svoje ljubezni. Potem te nikoli ne zebe.

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Ana Soklič

Glasbenik Rudolf Gas
Všeč mi je mraz, predvsem zato, ker je suh, temu času povsem pritiče, pa še dober je zaradi mrčesa. Prija mi vsake toliko zamenjati garderobo, pač mi ustreza pestrost letnih časov. Nisem zmrzljive narave, če pa je že kriza, ingverjev čaj pomaga, pa seveda telesna vadba.

Marko Vavpotič
Rudolf Gas