One/oni

Kdo med znanimi obrazi ima prave prijatelje?!

Teja Pelko
29. 10. 2023, 09.35
Posodobljeno: 29. 10. 2023, 09.43
Deli članek:

Pravijo, da so prijatelji družina, ki si jo izberemo sami. S tem rekom se strinjajo tudi vprašani znani Slovenci in Slovenke.

Anketa

Velika večina je trdna prijateljstva sklenila že v otroštvu, z mnogimi pa so se poti skozi čas tudi razšle. 

Glasbenik Nejc Lombardo

Osebni arhiv
Nejc Lombardo

Imam malo pravih prijateljev, a te resnično takšne, na katere se lahko vedno zanesem. Enega res pravega prijatelja imam še iz otroštva, z njim sva še danes kot nekoč. Z nekaterimi pa sem se nehal družiti. Življenje gre enostavno svojo pot.

Glasbenik Rok Lunaček

Sašo Švigelj
Rok Lunaček

Imel sem smolo, da mojega najboljšega prijatelja iz otroštva ni več med nami. Pogrešam ga. Kar se pa prijateljev tiče; če imaš srečo, dobiš enega za življenje, nekako nikoli nisem verjel, da jih imaš lahko kar cel kup. Nekateri moji kolegi pravijo, da so cela klapa najboljših prijateljev, hm, skušam razumeti in sem vesel, če to zares obstaja, sam nimam teh izkušenj, žal. Morda eden, dva sta prišla v moje življenje in tam tudi ostala. Življenje prinaša vse sorte viharje, le redkokdo se obdrži v teh viharjih in ostane ob tebi. Je pa res prijateljstvo najvišja možna oblika odnosa. Če dobiš pravega prijatelja, je za celo življenje.

Pevka Katja Korošec

osebni arhiv
Katja Korošec

Imam kar dosti prijateljev, ampak tiste prave lahko preštejem na prste ene roke. Ljudje se spreminjamo in skozi leta jih je kar dosti odpadlo iz mojega življenja, spoznala pa sem tudi kar nekaj novih. Tiste prave pa imam ob sebi še danes. Imam dve prijateljici, ki si zaupamo, pomagamo in povemo prav vse. Z eno se poznava iz mojih osnovnošolskih dni, drugo najboljšo prijateljico pa sem spoznala na fakulteti.

Tenorist Žiga Lakner

Sašo Radej
Žiga Lakner

Osebno imam manj prijateljev, ampak so to tisti pravi pristni prijatelji. Smo tudi družba različnih generacij in lahko rečem, da super funkcioniramo in se razumemo. Vedno so mi pripravljeni priskočiti na pomoč, ko jo potrebujem, in obratno. Dva prijatelja imam od mladih nog. Prijateljico in prijatelja. Z nekaterimi bivšimi prijatelji sem tudi izgubil stik, ampak ne zaradi kakšnega nerazumevanja, le poti se včasih drugače križajo, ampak pravi prijatelji vedno ostanejo prijatelji.

Glasbenik Gašper Mihelič

Mediaspeed
Gašper Mihelič


Pravih prijateljev, na katere se lahko res zanesem, imam toliko, da jih preštejem na prste ene roke. Vsi od teh so z mano od otroštva. Kar se tiče kolegic oziroma kolegov, jih je pa kar veliko; eni pridejo, drugi gredo, nekateri pa so v nekih intervalih ob različnih obdobjih.

Igralka Gaja Višnar

Goran Antley
Gaja Višnar

S tem, da so prijatelji družina, ki si jo izberemo sami, se definitivno poistovetim. Moja najboljša prijateljica mi je kot sestra, poznava se iz otroštva, skupaj sva šli čez ogromno prelomnic, se podpirava, navdihujeva, opominjava in opogumljava. Druga na drugo se lahko vedno zaneseva za iskren nasvet in povratno informacijo. Prijatelji, ki so mi na dolgi rok ostali res blizu, niso številni - ljudje se spreminjamo in ne potujemo vsi v isto smer. Seveda sem z ljudmi tudi izgubila ali prekinila stike. Ljudi v življenju izbiram glede na energijo, ki jo začutim ob njih, in tako imam veliko čudovitih kolegov in znancev, s katerimi se srečujemo ob različnih priložnostih. Ne ostajam pa »zvesta« ljudem, ob katerih ne rasem in se osebnostno razvijam. Če ne prej, smo med pandemijo vsi občutili, kako dragocena sta naš čas in energija in kako redki so ljudje, ki so resnično ob tebi tudi takrat, ko je težko.

Glasbenik Marko Soršak - Soki

last izvajalca
Marko Soršak - Soki


V življenju sem spoznal, da prijatelji pridejo in gredo. Najbrž sem tudi sam komu prihajajoč in odhajajoč prijatelj. Pomembno je, da je bil čas v dobrobit obeh duš dobro unovčen in kvalitetno preživet. Včasih ti na pomoč prej priskočijo daljni prijatelji kot bližnji. Tega ni za obsojati. Življenje je dinamično in takšnega ga je fajn živeti. Če nisi v konfliktih, se dobri odnosi ohranijo veliko dlje časa oziroma so trajni. Tako nekako se mi vrti življenjski krog. Pazite nase in na druge.

Voditeljica Ajda Mlakar

osebni arhiv
Ajda Mlakar


Če sem v življenju za kaj hvaležna, so to zagotovo moji prijatelji. V najstniških letih sem imela zelo velik krog prijateljev, zadnja leta pa ugotavljam, da je kvaliteta pomembnejša od kvantitete. Nekaj prijateljstev iz mladosti se je sicer zaradi moje selitve iz domačega Zasavja malo ohladilo, so pa zato po drugi strani v moje življenje vstopili novi super ljudje. Čeprav so si moji prijatelji med sabo karakterno zelo različni, pa jih kljub temu povezuje ena lastnost - vsi so zelo srčni in s takšnimi ljudmi želim biti obkrožena še naprej.

Pevka Maja Keuc

arhiv Lady
Maja Keuc

Pravih prijateljev nimam veliko, vem pa, da so pravi, in to mi je najbolj pomembno v življenju. Zdi se mi, da stvari, ki jih počnemo, dobijo smisel šele, ko jih lahko z nekom podelimo. Če je ta vez iskrena in globoka, je to najbrž eden izmed najlepših in najmočnejših občutkov v življenju. Žal rednih stikov s prijatelji iz otroštva več nimam, je pa moja najboljša prijateljica z mano že polovico mojega življenja in skupaj sva šli že čez resnično marsikaj. Sem se pa z marsikom tudi prenehala družiti, ker smo vsi začutili, da se naše poti več ne ujemajo. To spoštujem in prav je, da vsak posluša sebe. Naravno je, da se vsi ne razvijamo v isto smer.