One/oni

Intervju: Tomaž Domicelj

G. Z.
22. 2. 2018, 03.00
Deli članek:

Slovenskega naroda sin, ki je te dni prepesnil pesmi za muzikal Briljantina, bo 11. marca praznoval 70. rojstni dan. Še vedno pa je brez dlake na jeziku!

Čez nekaj dni boste dopolnili 70 let. Boste jubilej zaznamovali tudi glasbeno? 
Mislil sem narediti koncert z gosti, a ne mislim nikogar moledovati ali soinvestirati, zato da bo drugim »luštno«. Če bi jim sploh bilo. Nekateri so bili zelo za ta projekt, drugi tarnajo, da nimajo denarja, ker je letos 50 let televizije in 70 let radia. Ker Mario Galunič in Patrik Greblo pravita, da ni denarja in da letos, kot kaže, ne bo niti Poletne noči, bom pač počakal do 77. leta. Zdi se mi, da je moj rok trajanja daljši in da bom dlje neko ime na domačem prizorišču kot ljudje, pri katerih bi moral zdaj moledovati.

Vaš mladi kolega Predin pravi, da je bolj star, bolj nor. Pa vi? Umirili se niste, razen mogoče malo pomehkužili, zdaj ko prevajate muzikale na tropskih morjih.
Če bi jaz dobival brezplačne karte za tekme in tepel sodnike v Stožicah, bi najbrž to veljalo tudi zame. Si pa kar predstavljam, kolikokrat in kje bi se še pojavil, denimo, Rod Stewart, če bi izza hrbta udaril sodnika na Wembleyju, kot moj mlajši kolega.

Katera vaša skladba vas danes najbolje opiše? Slovenskega naroda sin ne velja.
Avtomat: »Nikoli ne bom avtomat, četudi spet bom soldat ...«

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!