One/oni

Slovo od Štorije

L. P.
14. 12. 2017, 03.00
Deli članek:

Po 6. sezonah se je poslovila priljubljena slovenska serija Ena žlahtna štorija, postavljena v Goriška brda. Spomnili smo se, kako se je vse skupaj začelo ...

Družino Špacapan, glavne junake Štorije, smo spoznali, ko so štiri hčere, Anica (Vesna Pernarčič), Eli (Ana Dolinar), Zala (Ajda Smrekar) in Maja (Medea Novak), ki so študirale v mestu, prišle na željo očeta Berta (Janez Starina) nazaj na domače posestvo. Njihova gospodovalna mama Tonka je namreč umrla, Bertu pa je pričelo pešati zdravje, zato je sklenil, da se mora s hčerami, čeprav z nobeno od njih ni bil posebej povezan, pogovoriti o nasledstvu. Tonka je za seboj pustila oporoko, v kateri je bilo zapisano, da lahko posestvo deduje le tista hči, ki bo poročena (po možnosti s sovaščanom), njen mož pa bo prevzel njen priimek.

Zapletov ni in ni zmanjkalo, a peta sezona, ki je na koncu postregla z Zalino in Tonijevo poroko, naj bi bila zadnja. Pa so ustvarjalci presenetili z novo, šesto sezono, poimenovano Ena žlahtna štorija: Mlade ljubezni. Ta je, vsaj tako pravi ekipa, tokrat zagotovo zadnja, zato zvestim gledalcem ne preostane ničesar drugega, kot da se s koncem – kakršnimkoli že – sprijaznijo. 

Celoten članek in izjave igralcev najdete v novi številki revije Vklop!