One/oni

Zgodil se je čudež …

S. J.
26. 10. 2017, 03.00
Deli članek:

Severina in Goran Karan v muzikalu Naša bila štorija, ki po uspešnih predstavah v Splitu in Zagrebu prihaja tudi v Ljubljano in Maribor.

Pogovarjali smo se z zvezdnikoma muzikala, Goranom Karanom in Severino. Oba sta Splitčana, oba sta zmagala na Dori, oba sta starša – Goran ima štiri, Severina pa enega sina. Po drugi strani pa sta si zelo različna – Goran prihaja iz rockerskih vod, Severina je bila vedno predana popu. Kljub medsebojnemu spoštovanju sta nekaj časa bolj »od strani opazovala drug drugega«, danes pa si lahko iskreno rečeta prijatelja.

Se morda spomnita, kako sta se spoznala?
Goran: O, še kako dobro se spomnim! Severino sem spoznal na letu iz Zagreba, ko je bila še zelo mlada, čisto na začetku kariere. Že takrat je naredila močan vtis name, jaz pa na njo očitno ne, ker se tega srečanja ne spomni. (smeh) Spomnim se, da sem že takrat vedel, da bo uspešna, saj je imela v sebi nekaj posebnega.
Severina: Tega srečanja se res ne spomnim. Zato pa se, da sva se srečevala vsepovsod in se pozdravljala na raznih festivalih, skupnih prireditvah. Čudila sem se, ali je mogoče, da vse poje v živo, ne na posnetek. Sčasoma sem se prepričala, da Goran res poje v živo. Na izboru hrvaške pesmi za Evrovizijo (Dora), na katerem je on zmagal, sem na željo svoje mame, ki se ji je to pač zdelo pomembno, nastopila tudi jaz. Dobesedno je poletel s svojim glasom, ko je pel! Goran je imel v sebi prefinjenost in skromnost, ki razlikujeta ljudi. Od nekoga, ki je ravno zmagal, nisem pričakovala, da bo prišel do mene in mi rekel, da si zmage ne zasluži. Morda se sliši neumno, a v tistem trenutku je bilo to nekaj najlepšega, kar sem kdaj slišala.

Goran, vi imate štiri starejše sinove, Severina pa enega mlajšega. Ali ste ji dali kakšen nasvet glede otrok?
Goran: Ne, ker jih ne potrebuje.

Sta si izmenjala kakšne recepte za vegansko prehrano? Goran namreč ne je mesa …
Severina: Niti ne. (smeh)
Goran: Imava se rada in prav zato ne »vstopava« na vsa področja drug drugega. (smeh)

Celoten pogovor najdete v novi številki revije Vklop!