One/oni

Pozor, hudi bejbi!

B. P.
7. 9. 2017, 03.00
Deli članek:

Vedno nasmejani in razposajeni Lili Žagar in Katja Tratnik, voditeljici nove oddaje Dan. na Planetu TV, obljubljata zanimive teme in še bolj zanimive goste.

Katja je diplomirana varstvoslovka, ki obožuje forenzično znanost in živali in je redno zaposlena na Brniku kot svetovalka za odnose z javnostmi. Po trinajstih letih je zapustila nacionalko, kjer je vodila oddajo Dobro jutro, in se podala v čisto nove vode. Lili smo si zapomnili po vodenju informativne oddaje Svet na Kanalu A ter resničnostnih šovov Moj dragi zmore, Kmetija, Gostilna išče šefa in Bilo je nekoč, od katerih se je lani dokončno poslovila in se posvetila otrokoma ter službi v podjetju, ki ga imata skupaj z možem, Markom Potrčem.

Lili, kako to, da ste se po enem letu odločili vrniti pred kamere?
Lili: Če nečesa ne počneš s srcem in nisi pri stvari, tako kot pravi Katja, nima smisla to početi. Po šestih letih vodenja resničnostnih šovov prideš do točke, ko ti to ni več izziv in sem imela tega preprosto dovolj. Odločitev, da pridem nazaj na televizijo, je bila ... Vedno sem si rekla, da če bo prišla ponudba za oddajo, v kateri se bom videla, jo bom sprejela, če ne, pa ne. Nič na silo in samo zato, da bom na televiziji. In potem je prišel Dan. Ta format je bolj zrel in mojim letom primeren. (smeh) Zdi se mi, da tu lahko dam malo več sebe zraven.


Ali je delo voditeljice na televiziji vajina sanjska služba?
Katja: Na neki način je, če ne bi bil, tega ne bi toliko časa delali. Jaz imam televizijo in to dinamiko, ustvarjanje nekaj novega iz nič, ekipo, entuziazem, blazno rada, nisem pa od tega odvisna. Velikokrat se sicer hecam, da je moja res sanjska služba biti piarovec v živalskem vrtu, če bi živela v Ameriki, pa bi bila trenerka ork. Brez heca. Tako zelo rada imam živali. Drugače pa imam trenutno dve službi, ki sta moji sanjski.
Lili: Težko bi rekla, da je sanjska. Ko sem bila na fakulteti, se mi je zdela sanjska služba piarovke na televiziji. Ker nisi pod takim stresom kot pred kamero. Včasih si mislim, kaj mi je tega treba, če bi lahko ležala doma na kavču … In to si bom zagotovo mislila prvi dan. (smeh)
Katja: To je zato, ker se preveč obremenjuješ, mora ti biti »fajn«. (smeh)
Lili: Saj mi je, ampak ko si prvič po dolgem času pred kamero, pa je stresno.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!