One/oni

Laboda iz Zavoda

G. Z.
13. 7. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Radijska mačka Andreja Karolija in Miho Šaleharja smo ujeli v tednu, ko sta radijska jutra barvala z Živookami, resničnostno-nadarjenostnim trajnostnim šovom.

Krstila sta se za Laboda iz Zavoda. Laboda?

Andrej Karoli: Kdo je sploh to prodal?

Miha Šalehar: Jaz. Ker se rima.

AK: Pred leti sva, ker imava rojstna dneva blizu, dobila dva kristalna labodka.

In kje sta pristala?

AK: Moj v vitrini.

: Jaz pa ga imam na prtičku na televiziji.

AK: Kakšen TV pa imaš, da gre prtiček gor?! Prtiček še kupim, da lahko labod gor sedi, pa ne.

: Medtem ko sem lagal, sem se spomnil, da ni več takih tevejev. Sploh ga nimam.

AK: Jaz pa rad pogledam televizijo. Počakam, da se konča sezona serije, in jo požrem v šusu. Brez sramu priznam, da nisem pogledal še niti sekunde Igre prestolov. Bloodline mi je blizu, ker se dogaja na Key Westu in sem ravno potoval po Floridi. Pa Ray Donovan in Hiša iz kart. Pa kakšne stand upe pogledam, ker sem skoraj vedno impresioniran nad sposobnostjo, da pripravijo vsaj 50 minut gradiva, ki teče.

Kaj pa gleda Miha? Backa Jona?

: Ne, nismo še v tej fazi. Pri nas otroku odrekamo te dražljaje, raje smo v naravi. Tamala sploh noče gledati televizije, jaz pa, če že, imam rad vojaške zgodbe: Band of Brothers, Pacific ... kri, blato, jarek, prijateljstvo, dobro, zlo ... Ve se, kdo je dober in kdo baraba. Privlači me na enostavna čustva zreduciran svet. V jarkih so popolni ljudje, ni prostora za blef, če si kreten, jih prej ali slej dobiš.

Kakšen je poletni utrip na radiu? Televizije stavijo na ponovitve in šport, na Valu 202 pa na pet udarnih tematskih tednov v dvoje.

AK: Poletje na radiu je super. Rad delam na radiu poleti. Vstanem deset minut, preden se začne daniti, in to je super. Poleti lažje vstajam.

: Jaz tudi rad delam poleti. To je čas za eksperimente. Ljudje so na dopustu, manj so zateženi, šefi so odsotni ali bolj sproščeni, da se preizkusiti marsikaj, kar čez leto ne bi šlo skozi.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!