One/oni

Piramido gradijo ženske

Marjana Vovk
16. 4. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po skoraj treh letih vodenja Piramide se Erika še ni naveličala svojega dela. Vedno so novi ljudje, nove teme, oddaja gre v živo itd., še vedno je zanimivo. Ko pa bo postalo monotono, bom končala.

Septembra se bo zaključila tretja sezona oddaje Piramida, jeseni pa verjetno štarta že v četrto sezono. Trenutno sta znana prva dva superfinalista tekoče sezone: humorist Toni Gašperič in nekdanji prometni minister Radovan Žerjav, tretji "super" retorik pa bo najverjetneje izbran takoj po poletnih počitnicah. "Poleti nima smisla nadaljevati z oddajo, saj ljudje niso pred televizijo," meni voditeljica Erika Žnidaršič. "Superfinale bo tako spet septembra."

 

Preden si bo Erika lahko privoščila malo oddiha, pa jo čakajo še trije delovni meseci. "Ampak v tem trenutku sem tako utrujena, ne vem, kako bomo zdržali še eno tretjino. Ves ta čas nismo imeli praktično nobenega prostega torka. Naporno je, ker nisem le voditeljica, ampak sodelujem pri vsem. Vsebinsko oddajo namreč delamo samo trije: jaz in novinarki Darja Meglič in Barbara Štor. Naredimo vse, tudi kable vlečemo, če je treba (smeh)."


Večina gostov svoje navijače pripelje sama, saj jim to zagotavlja bolj pristne občutke in podporo, sicer pa v studio pokličejo gledalce. "Vprašamo jih, za katerega gosta želijo navijati in skušamo to upoštevati. Je pa res manj povpraševanja za politike," prizna Erika in še pove, da je pri politikih ponavadi več klicev, kar pa ne pomeni večje gledanosti. "Najprej sem mislila, da je fino, da imamo med gosti politike, ker bo zaradi tega večja gledanost. Ampak to sploh ni res! Igralci, pisatelji, zdravniki ... imajo ponavadi večjo gledanost."

 


 

NEKAJ ZANIMIVOSTI O PIRAMIDI


 1. oddaja 1. sezone je bila na sporedu 24. oktobra 2006, v njej so se pomerili Borut Pahor, Milica Makoter in Tomaž Domicelj (zmagal je Pahor), skupaj so prejeli 30 tisoč klicev.


 Največje število glasov do sedaj, kar 73490, je zbral Marjan Podobnik


 Vsako sezono se zamenjajo pevci. V 1. sezoni so trio Piramida sestavljale Petra Slapar, Biljana Ivanovič in Neža Drobnič; v 2. sezoni so prepevale Vesna Topolovec, Suzana Savič in Daša Gradišek; sedaj trio sestavljajo Anka Slana, Klemen Peternel in Karin Sever.


 Zmagovalec 1. sezone je bil Marjan Podobnik, v 2. sezoni se je najbolje odrezal župnik Janez Turinek, v 3. sezoni sta prva dva finalista Toni Gašperič in Radovan Žerjav.


 Med najbolj gledanimi so posebne pustne oddaje z imitatorji. To sezono so se na pustni torek pomerili Tilen Artač kot Dimitrij Rupel, Renato Vindiš kot Pavel Gantar in Marjan Šarec kot Karel Erjavec (zmagal je Šarec).

 

 Za Erikino podobo na oddaji že od začetka skrbijo stilist Zoran Garevski, maskerka Danica Trifunović in frizer Zoran Gajić.


 Največjo afero (in največjo gledanost) v Piramidi je povzročil Zmago Jelinčič (z njim sta bila gosta romski svetnik Zoran Grm in Tina Gorenjak; Jelinčič je bil zmagovalec), ki je sovražno govoril proti Romom.