One/oni

Manica: po Dnevniku k družini

Marjana Vovk
28. 4. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Manica Janežič Ambrožič nas že enajst let vodi po novicah nacionalkinega Dnevnika. Pred kmaero je resna in zbrana, zanesljivo in samozavestno gledalcem podaja dogodke dneva, nič je ne zmoti. Kadar pa ni v vlogi novinarke, je veliko bolj nasmejana in sproščena.

Manica Janežič Ambrožič nas že enajst let vodi po novicah nacionalkine osrednje informativen oddaje Dnevnik (ta je letos praznoval 41 let in 15-tisočo oddajo). Pred kamero je resna in zbrana, zanesljivo in samozavestno gledalcem podaja dogodke dneva, nič je ne zmoti. Delu je popolnoma predana in ga opravlja z zanosom. Kadar pa ni v vlogi novinarke, je veliko bolj nasmejana in sproščena.

 

Dnevnik praznuje 15-tisočo oddajo.

Jaz sem vodila Dnevnik ravno 15. aprila, ko je bil "star" 41 let. Takrat sem povedala stavek, ki prihaja prav iz srca: "Z veseljem in ponosom praznujemo z vami." To kot voditeljica dejansko čutim! Moje spoštovanje do te oddaje ter navezanost nanjo še vedno z vsakim dnem rasteta, čeprav je včasih zelo stresno in se vprašujem, kaj mi je tega treba. Rada bi se zahvalila gledalcem, ki nas spremljajo že 41 let oz. 15 tisoč oddaj, saj Dnevnik ustvarjamo skupaj z njimi. Gledanost gor ali dol, to se mi zdi vendarle pomembno!

 

Kaj na vaše delo pravita otroka (hči ima 3 leta, sin pa 8 let)?

Da delam Dnevnik, to je nekaj povsem običajnega, kot bi bila npr. učiteljica ali medicinska sestra. Sicer pa me zelo redko gledata. Bolj pogledata, ali je Dnevnika že konec in mamica prihaja domov. Kadar vodim Dnevnik, smo skupaj po osmi uri zvečer, takrat se učimo pesmice, beremo, pregledujemo naloge, povemo si, kaj je bilo v šoli narobe ali dobro ... Zato gresta otroka kar pozno spat, okoli desetih.

 

Kaj pa počnete, ko niste v službi?

Novinar ni nikoli zares prost, tudi ko ni v službi, spremlja, kaj se dogaja. Moja otroka sta vajena, da je pri nas vedno prižgan televizor, da se pregleduje teletekst, da zvonijo telefoni ... Imam občutek, da ju tudi že malo zanima aktualno dogajanje. Opazila sem na primer, da je sin zelo hitro prepoznal politike na televiziji, ne da bi ga učili. Tudi ko sem doma, ves čas razmišljam o projektih. Včasih pa si zavestno vzamem dan, ko ne prižgem televizorja. Takrat skrbim za hišo, gospodinjim, zelo rada kuham, vsaj dve uri likam - včeraj sem medtem pogledala štiri dele Talentov v belem in ob tem uspešno zlikala vse srajce in spekla vanilijeve kolače (smeh), berem, grem na kavo s kakšno prijateljico ...

 

Kakšna je Manica zasebno in kakšna v službi?

V službi sem predvsem zelo zahtevna do sebe in okolice, obsedena sem z detajli, zato verjamem, da je z mano težko delati. Zasebno pa sem zelo sproščena, odprta, pozitivna, imam velik krog prijateljev, uživam v družini, življenje skušam zajemati s polno žlico in v njem uživati.

 

Več preberite v Stopu!