Intervjuji

Lado Bizovičar: Bolj ko sem tiho, pametnejši zvenim

Teja Pelko
10. 12. 2023, 12.01
Posodobljeno: 12. 12. 2023, 13.48
Deli članek:

27. januarja bo s prijatelji v Stožicah gostil spektakel, kakršnega Slovenija še ni doživela

Jani Ugrin
Ladu se bodo na odru pridružile nekatere največje ikone in fenomeni slovenske narodnozabavne, zabavne, pop, rock in še kakšne glasbe, ki pa za zadaj ostajajo skrbno varovana skrivnost.

Pred desetimi leti sta Lado Bizovičar in njegov soborec Gašper Konec s predstavo Slovenska muska od A do Ž naokoli hodila sama, 27. januarja pa se jima bo v Areni Stožice na Slovenski muski v Stožicah pridružila kompletna slovenska glasbena scena. Gostitelj večera in glavni motor projekta obljublja največji roast slovenske muske in zabavni spektakel leta, pred njim pa še uvodni koncert. Da bodo dogajanje lahko jasno videli in slišali vsi gledalci v dvorani, pa bo z ekipo poskrbel z odrom, ki bo prvič v Stožicah postavljen v središče parterja, in z vrhunsko produkcijo.

Se vam je v zadnjih desetih letih od Slovenske muske od A do Ž nabralo veliko novega materiala ali je stari še vedno neprekosljiv?
Seveda se ga je nabralo! Genialci ostajajo, Vlado Kreslin celo cveti, prišli pa so novi poganjki, ki razturajo! Tako v rokerskih vodah kot v narodnoindrugače zabavnjaških.

Koga od izvajalcev oziroma skupin trenutno najbolj občudujete?
Občudujem vse, ki delajo. In mnogi delajo veliko in lepo.

Za koga pa ne morete razumeti, da je ljudem tako pri srcu oziroma v ušesih?
Zase. Presenečen sem, da je v Sloveniji več kot 10.000 ljudi, ki si bodo 27. januarja vzeli čas in se prišli družit z mano v Areno Stožice. Nisem švoh, ampak nisem pa pričakoval tako lepega odziva, da moram zdaj dodatne sedeže nositi v Stožice, za vse, ki jim je zmanjkalo vstopnic.

Se vam je kateri od izvajalcev, ki ga niste povabili, oglasil (mogoče preko skupnega znanca) in vprašal, zakaj ga niste? Kako boste poskrbeli, da kdo do njih ne bo užaljen?
Zelo smo se trudili, da nismo nikogar pozabili! Je pa res, da do nekaterih povabila enostavno ne morejo prispeti, ker so tako zelo umaknjeni v zasebnost. Sicer pa nihče z vsaj kančkom smisla za humor ne more biti užaljen. Drži pa, da marsikoga bolj prizadene to, da ni omenjen, kot to, da je.

Jani Ugrin
Bizovičar obljublja največjo humoristično-glasbeno izmenjavo telesnih tekočin in žalitev, predvsem pa dobre muske in dobrih štosov.

Zaradi dolžine šova sicer tudi vsi povabljenci ne bodo mogli nastopiti. Je bil kdo zaradi tega zelo razočaran?
Nikoli ni bilo mišljeno, da bo kdorkoli zares nastopal v smislu klasičnega izvajanja svojih hitov. Nekateri bodo, ker tako zelo pašejo na točko ali šalo in so dovolj velike face, da razumejo, da bo z njimi šala še boljša. Prav žal mi je, da mnogi poslušalci ali poslušalke ne vedo, kako zabavni, duhoviti, zanimivi ljudje so njihovi priljubljeni glasbeniki ali glasbenice. Ne samo, da so odlični muzikanti, tudi fantastični ljudje so. Mnogi.

Boste tudi vi zapeli v Stožicah? Je mogoče to tudi napoved vaše pevske vrnitve na sceno? Zadnje čase namreč spet kar pogosto nastopate v vlogi pevca ...
Si to, s komer se družiš. In ker se te dni pogosto, veliko in rad družim s pevci ter pevkami vseh vrst, me pač zanese in pojem poleg. Imam pač veselje do posluha. Se opravičujem, bom pazil, da se ne ponavlja prepogosto.

Ste človek mnogih talentov. Sploh obstaja kaj, za kar ga nimate?
Manj talentov imam, kot jih nimam.

V Stožicah bomo (poleg muske) priča predvsem vašemu talentu za humor in zbadanje. Ste šli kdaj s svojim nabrušenim jezikom predaleč? Ste se potem tudi opravičili?
Neumnosti mi pogosto prihajajo iz ust. Bolj ko sem tiho, pametnejši zvenim. In, da, če bleknem bedarijo, ki je čez mejo, se opravičujem - nedovršni glagol - ne samo opravičim!

Ste tudi doma tako zelo zbadljivi ali ste povsem drugačni?
Doma sem doma.

Kako zelo trdo kožo pa imate sami? Daste vedeti, kadar vam jo kdo prebode, ali vsaj navzven junaško prenašate zbadanje?
Se mi zdi, da, ampak se najverjetneje motim.

Kdo ali kaj pa vas najbolj nasmeji?
Moji frendi in najbližji.

Jani Ugrin
Lado in ekipa bodo največji arenski glasbeno-komični spektakel pri nas postavili z ambicijo, da lahko Stožice gostijo tudi gledališke, ne le glasbene in športne spektakle.