Glasba

Seniorji v najboljših letih pišejo zgodbo mladega benda

A. M.
11. 12. 2023, 10.00
Deli članek:

Piranu posvetili pesem!

Arcademis
Piran Express so Dare Ravnikar, Gianni Collori, Boris Šik in Ivo Vollmeier.

Popotovanje zelo zanimive zasedbe, ki nosi ime Piran Express, se je začelo jeseni 2020. Takrat sta se Dare Ravnikar, kitarist rock benda Hornets, in Gianni Collori, nosilec spomenice Faraoni z letnico 1967, ki je na nastopih skrbel za zvok Hornetsov, odločila, da poskusita z repertoarjem rock uspešnic iz 60. in 70. let zabavati in animirati mimoidoče po ulicah slovenskih obalnih mest. Ker je imel Dare na zalogi kar nekaj avtorskih pesmi, sta jih kaj kmalu vključila v program in dober odziv občinstva je dal Daretu dodatno vzpodbudo in polet za avtorsko ustvarjanje. V nekaj mesecih je napisal dovolj pesmi, da sta se z Giannijem odločila vse skupaj tudi posneti.

Končno je napočil čas za objavo albuma, ki ga spremlja izid singla in pripadajočega videospota, Piran. Dare Ravnikar, večinski avtor in idejni oče projekta, nam je zaupal, da je obalno primorsko mestece neizbrisno zasidrano globoko v srcih vseh članov zasedbe.

»Piran je mesto, kjer živimo in uživamo Piranexpressovci. Čutimo ga v podzavesti, zavesti in po celem telesu. Tukaj smo doma, in čeprav prišleki, ga imamo za svojega. Zato smo mu posvetili pesem,« je zaključil.