Glasba

Ta glasbenik je "nor" na njo!

26. 10. 2023, 10.06
Posodobljeno: 26. 10. 2023, 10.11
Deli članek:

V svetu rock glasbe se piše nova zgodba, v kateri je glavna akterka basistka skupine Måneskin, Victoria De Angelis, ki je pritegnila pozornost basista Johna Taylorja iz legendarnih Duran Duran.

Instagram / YT
Victoria De Angelis

Taylor je Victorio označil za "trenutno najpomembnejšo basistko na svetu."

Instagram / YT
Victoria De Angelis

Plodno sodelovanje

Zgodba se je začela s priredbo pesmi "Psycho Killer" legendarnih Talking Heads, ki je del novega albuma Duran Duran z naslovom "Danse Macabre". Album, ki bo izšel v petek, 27. oktobra, tik pred nočjo čarovnic, prinaša skladbo, v kateri Victoria De Angelis igra bas kitaro in sicer v paru z Johnom Taylorjem.

Instagram / YT
Victoria De Angelis

Zanimiva anekdota je povezana s tem, kako sta se Taylor in Victoria spoznala. John Taylor sta se srečala pred nekaj leti na neki zabavi v Los Angelesu. John se tega srečanja spominja tako: "Pogovarjala sva se o najinem inštrumentu in ko sem jo vprašal, kdo jo je navdihnil, je odgovorila: 'Tina Weymouth iz skupine Talking Heads'." In ker so se Duran Duran odločili prav za pripredbo skupine Talking Heads - "Psycho Killer", je John povabil Victorio, da jo posname z njimi.

Snemanje je potekalo v Londonu, kjer so v nekaj urah posneli celotno skladbo. John je bil navdušen nad sodelovanjem z De Angelisovo in nad njenim energičnim načinom igranja. Po drugi strani je bilo tudi za De Angelisovo sodelovanje velika čast. "Bil je zelo prijazen do mene," je povedala Victoria, "in me spodbujal, naj se izrazim in igram na svoj način. Tega dne se bom vedno spominjala."

Instagram / YT
Victoria De Angelis

Različne generacije - super glasba!

Ta nenavadna in navdihujoča zgodba povezuje glasbenike različnih generacij in kultur, a z enakim strastnim odnosom do rock glasbe. Skozi to sodelovanje se pokaže, kako je glasba univerzalen jezik, ki presega meje in združuje ljudi ne glede na njihovo starost ali ozadje. Album "Danse Macabre" tako obljublja edinstveno glasbeno izkušnjo, ki združuje preteklost in sedanjost rock glasbe in prinaša nekaj svežega v glasbeni svet.

Instagram / YT
Victoria De Angelis