Glasba

Klapa Šufit zablestela v hramu slovenske kulture

KKM
24. 10. 2023, 17.05
Posodobljeno: 24. 10. 2023, 17.08
Deli članek:

Po razprodanih jubilejnih koncertih ob 30. obletnici delovanja na Hrvaškem je pred dnevi tudi v Cankarjevem domu potekal težko pričakovani koncert Klape Šufit.

Promocijsko gradivo
Nepozaben trenutek koncerta je bil skupni nastop klape s pevko Tanjo Žagar, s katero so izvedli uspešnico Za cili život.

Na koncert odlične Klape Šufit v hramu slovenske kulture je prišlo občinstvo iz vse Slovenije. Priljubljena klapa pa se je predstavila v najboljši možni luči. V Sloveniji imajo namreč res ogromno koncertov, zato so se odločili, da se publiki poklonijo na prav poseben način. Svoje največje uspešnice so prvič pri nas izvedli ob spremljavi odličnega Godalnega kvarteta iz Splita.
Številni se strinjajo, da so njihovi številni hiti, med katerimi je zagotovo največja uspešnica Ne diraj moju ljubav, resnično prelepo in nepozabno zazveneli tudi oviti v čudovite zvoke violine. To je navdušeno občinstvo večkrat potrdilo z dolgimi aplavzi. Nepozaben pa je bil tudi nastop njihove gostje, vedno energične in prekrasne Tanje Žagar, s katero je klapa na odru izvedla skupno uspešnico Za cili život. Dotaknili so se prav vsakega v dvorani, saj je vidno navdušeno občinstvo komaj čakalo, da jih po koncertu lahko pozdravi in jim čestita za nepozaben večer.

Promocijsko gradivo
Priljubljena klapa Šufit je v Sloveniji izvedla koncert s spremljavo Godalnega kvarteta iz Splita, kjer so predstavili svoje največje uspešnice.

Prva izjava klape po koncertu je bila, da so zelo ganjeni in hvaležni svoji publiki, da jih spremlja že toliko let in množično obiskuje koncerte. Nepozabni koncert v Cankarjevem domu pa je zanje eden od vrhuncev glasbene poti. Srčno se zahvaljujejo svoji menedžerki Lidiji Benko ter odlični organizacijski ekipi Koda Events in Vigna PR, ki jim pomagajo uresničevati sanje. Pravijo, da s skupnimi močmi lahko dosežemo nemogoče – vse, kar si močno želimo. In mi si zagotovo želimo še veliko takih nepozabnih koncertov po Sloveniji.

NOVA USPEŠNICA

Do takrat pa uživajte v čisto sveži pesmi Klape Šufit, Ljubav je znala, ki je prav tako izšla pri diskografski hiši Scardona in za katero so javnosti že predstavili videospot. Gre za prvo pesem po hitih Za cili život, ki so ga posneli s slovensko pevko Tanjo Žagar, Još me lipo gledaš, ki so ga posneli s hrvaškim pevcem Dinom Petrićem, in Mirno ti more. Občinstvo je nestrpno pričakovalo nekaj novega in čakanje se je izplačalo. Tudi tokrat je glavni navdih pesmi ljubezen. Pesem je delo Vinka Barčota, ki je tudi avtor njihovega megahita Ne diraj moju ljubav, ki ima na kanalu YouTube že več kot 45 milijonov ogledov.