Film

Te grozljivke je izbral Marcel Štefančič jr.

kš / STA
31. 10. 2023, 10.09
Posodobljeno: 31. 10. 2023, 10.37
Deli članek:

V Kinodvoru tradicionalni maraton grozljivk po izboru Marcela Štefančiča jr.

M24 / KŠ
Marcel Štefančič

V ljubljanskem Kinodvoru bo v današnji noči na 1. november potekal tradicionalni maraton grozljivk po izboru Marcela Štefančiča jr. Maraton se bo začel ob 18. uri s filmom Beau se boji Arija Asterja.
Beau se boji je radikalno nov in radikalno drugačen od obeh prejšnjih Asterjevih filmov - Podedovano zlo in Solsticij. Videti je kot morasta in psihedelična zajčja luknja, posneta skozi groteskno žalostne oči zajčje luknje, kot labirint, posnet skozi oči filmov, ki jih v sedemdesetih niso posneli, kot smeh skozi oči sence, kot Kafka skozi oči Charlieja Kaufmana, je o filmu zapisal Štefančič jr.
Film, ki se rokuje s sabo. Česa takega še niste videli, je še zapisal slovenski filmski kritik, televizijski voditelj in publicist.
Sledil bo južnokorejski Lov na volkove Kim Hong Suna, ki je neke vrste Osmi potnik, ki pa se ne dogaja na trgovski ladji, ki pluje po vesolju, ampak na trgovski ladji, ki pluje po morju. Ta film je po besedah Štefančiča jr. grizlijevski dokaz, kako živi so mrtvi.


Kako živi so mrtvi, zelo doživeto in hormonsko pokaže tudi avstralski šoker Govori z mano, remiks Zlobnega mrtveca, Izganjalca hudiča in Tanke linije smrti, ki sta ga posnela dvojčka Danny in Michael Philippou, youtubski senzaciji, znani po vzdevku RackaRacka, je o filmu zapisa Štefančič. Govori z mano bo na sporedu pet minut čez polnočjo.

Sledila bo Besna Becky Matta Angela in Suzanne Coote. Tri leta po filmu Becky se slednja tokrat zaleti v Noble Men (okej, Proud Boys), pripadnike 'patriotske' paravojaške milice, bebave primitivce in pučiste, ki jih vodi Seann William Scott in ki naredijo hudo napako - ne le da ubijejo njeno novo gostiteljico, ampak da ji ukradejo psa Diega.
Maraton grozljiv se bo končal z avstrijsko Družinsko večerjo Petra Hengla, ki je na sporedu v sredo ob 4. uri. Družinska večerja je črna kronika body shaminga in družinskih vrednot po avstrijsko, ki bi jo lahko oglaševali s sloganom 'Požrimo se', je dobra reklama za post in slaba reklama za veliko noč, je o filmu zapisal Štefančič jr.