Film

Dirka le v risanki

M.V.
15. 6. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Primož Forte, Gušto iz Ene žlahtne štorije, spet posoja glas osrednjemu junaku v animirani akciji Avtomobili.

V kinih spet cvrčijo gume, a tokrat v mislih nimamo kake visokooktanske akcije, temveč prikupno risanko, ki jo vsi že dobro poznamo; Pixarjevi Avtomobili se že tretjič podajajo na dirkalne steze, kar pomeni, da je igralec Primož Forte, ki ga sicer poznamo kot Gušta iz Ene žlahtne štorije, še tretjič posodil glas rdečemu dirkalniku Streli McQueenu.

Enajst let je minilo, odkar smo spoznali Strelo McQueena. »Avtomobili so bili prva celovečerna risanka, ki sem jo sinhroniziral,« se spominja Forte. »Takrat sem bil še mlad junec, zdaj pa sem že veteran, tako kot je v tretjem delu Strela. Rasteva skupaj, čeprav upam, da jaz kot igralec še nisem veteran,« se nasmeje in pove, da so Avtomobili med njegovimi najljubšimi risankami. »Ker so res dobro narejeni in zaradi dirkanja ponujajo veliko onomatopoetskih zvokov, ki jih lahko loviš in ustvarjaš neko plastičnost. Zelo rad se namreč igram z zvokom.«

Novi časi, novi avti

V tretjem delu se – po drugem, ki je bil bolj vohunski – Avtomobili spet vračajo k dirkanju. »Spet diši po kerozinu in zažganih gumah,« navdušeno pripoveduje Forte. Čeprav je navdušen nad adrenalinsko risanko, v resnici sam ni dirkač in ljubitelj adrenalina. »Sem bolj uživač. Nikoli nisem imel želje po kakem športnem avtu. Jaz vozim volva, zanesljivega Šveda, najbolj varen avto na svetu. Sploh zdaj, ko sem očka, vozim kot po jajcih,« prizna. 

Celoten članek preberite v aktualni številki revije Vklop!